Annons
Annons


Så mycket lägger svenska miljonärer på julklappar i år


Miljonär shoppar

Nästan en av tio miljonärer köper julklappar för mer än 11 000 kronor i år. Foto: Thinkstock

Julen står för dörren med allt vad det innebär. Paket, julmat och julpynt är givna inslag för de flesta. Men smakar det så kostar det, särskilt om man är rik. Var sjätte miljonär handlar julklappar för mer än 9.000 kr i år. Nästan lika många uppger däremot att de inte tänkt spendera en krona på paket, varken till sig själv eller sin familj.

Annons

I PostkodLotteriets nya undersökning har 100 svenska miljonärer intervjuats och svarat på frågor om julfirande och paketinköp. 78 procent av de tillfrågade miljonärerna tycker det är roligast att köpa julklappar till barn och barnbarn. Dock hamnar inköp till partnern långt ned på listan, endast sex procent anser att det är den roligaste personen att köpa julklappar till.

Mindre än 3 000 kr
Hur mycket spenderar då de svenska miljonärerna på julklappar? Undersökningen visar att beloppet inte motsvarar allt för många procent av vinstpengarna. Nästan hälften, 47 procent, uppger att de inte lägger mer än 3 000 kronor på julklappar. Dessutom svarar hela tolv procent att de inte kommer lägga ens en krona på julklappar, varken till sig själv eller andra i år medan var sjätte planerar att spendera mer än 9 000 kronor på julklappar. Sju procent slår på stort och låter julklapparnas värde överstiga 11 000 kronor.

Mest pengar på maten
Men trots att många tusenlappar hamnar i julklappsbudgeten så lägger två av fem miljonärer ner mest pengar på julmaten. Att däremot öppna upp plånboken för inköp under mellandagsrean och resor är emellertid inte lika populärt, bara fyra respektive tre procent uppger detta.

Familjen viktigast
Trots varierande traditioner och åsikter om julfirande var majoriteten av de svenska miljonärerna däremot överens om en sak: att spendera tid med familj och vänner är det som är viktigast. Hela 83 procent angav nämligen att tid med nära och kära är det som uppskattas mest under julen.

Om undersökningen:
Resultaten baseras på 100 kvalitativa intervjuer med personer som vunnit en miljon kronor eller mer i PostkodLotteriet. Intervjuerna genomfördes under november 2014.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…