Annons


Så mycket vill svensken betala för en dag i solstolen


Nu under sommaren väljer många svenskar att spendera sin semester vid stranden och havet. En undersökning visar att nästan hälften av svenskarna max vill betala 29 kronor per dag för hyra av en solstol under semestern.

Annons

– Att så pass många inte vill betala mer än så för en solstol under en dag är knappast förvånande. Det finns ju så mycket som är roligare att lägga pengarna på, till exempel glass och härliga middagar, säger Vilma Kesküla, vice VD för BIGBANK Sverige.

Gilla Allas.se på Facebook

Runt en 50-lapp rimligt
Undersökningen visade att 31 procent av svenskarna tycker att 30-59 kronor är ett rimligt pris att betala för hyra av en solstol för en dag, och att endast fem procent tycker det är okej att betala mer än 100 kronor.

– För familjer med flera barn kan det bli en kostsam historia att hyra solstol till alla under en hel semestervecka, och det är bra att så många svenskar verkar vara vaksamma mot denna typ av utgifter. Helt fel är det ju inte heller att, istället för solstol, ta med sig ett badlakan och borra ner fötterna i en varm sandstrand.

Hur mycket tycker du det är okej att betala per dag för en solstol på semestern?

  • 0-29 kr – 48 procent
  • 30-59 kr – 31 procent
  • 60-79 kr – 9 procent
  • 80-100 kr – 7 procent
  • 100 kr eller mer – 5 procent

Undersökningen genomfördes av BIGBANK Sverige under april 2013 och besvarades av totalt 1104 svenskar.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…