Annons
Annons


Så ofta har svenskarna sex – egentligen

Nya siffror visar hur ofta svenskarna har sex – egentligen. Och det är förvånansvärt sällan. Stress och trötthet uppges vara de vanligaste orsakerna.


Nya siffror avslöjar den förvånade sanningen.

Nya siffror avslöjar den förvånade sanningen.

I en ny undersökning som Norm har genomfört på uppdrag av RFSU AB har närmare 6 000 svenskar i åldern 30-69 år över hela Sverige tillfrågats om sina sexvanor.

Undersökningen visar att 6 av 10 svenskar upplever bristande sexlust. Vanligast är problemet bland kvinnor (70 procent). Närmare var femte kvinna svarar att den minskade sexlusten förekommer ofta eller alltid. Stress, trötthet och brist på egen tid anges vara de vanligaste orsakerna.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

När det kommer till hur ofta svenskarna har sex så svarar var fjärde person att de ligger en gång varannan månad eller mindre. Var tredje person har sex en gång i veckan eller oftare och så få som två procent ligger dagligen.

– Många svenskar lever ett stressigt liv där det är helt normalt att i perioder känna sig för trött för att ens tänka på sex. Det är den vanligaste orsaken till att många faktiskt inte har sex oftare än sex gånger per år, säger säger Jessica Åström, produktchef på RFSU.

Lusthöjande tillskott

Många önskar sig dock mer lust och 42 procent av svenskarna försöker göra något åt problemet med periodvis låg sexlust. De allra flesta som försöker åtgärda problemet är män.

Förutom att ta en tupplur eller att undvika att tänka på problemet så tittar männen också på erotisk film eller använder kosttillskott för att få fart på lusten igen. Kvinnorna svarar i högre utsträckning att de reser bort med sin partner eller samtalar om problemet tillsammans för att öka sexbegäret.

– Förutom stress kan bristen på energi vara relaterad till att man inte får i sig alla mineraler och vitaminer som kroppen behöver, vilket i sin tur kan påverka sexlusten. På RFSU kan vi se att många söker efter olika sätt att bibehålla eller öka lusten och att en stor andel är positiva till att testa lustgivande kosttillskott, säger Jessica Åström.

I dag använder fyra procent av svenskarna lustgivande kosttillskott i lusthöjande syfte, men ungefär var femte person skulle kunna tänka sig att testa den här typen av tillskott.

Läs också: Den syndiga sanningen: 10 platser män drömmer om att ha sex på!

Undersökning om svenskars sexvanor har genomförts av RFSU i samband med lanseringen av kosttillskottet Lust och Energi.


(7)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…