Annons


Så reser svenska miljonärer i sommar


Champagne och jordgubbar i första klass på väg till en öde ö på Maldiverna? Nej, förmodligen inte om du är en svensk miljonär. I sommar flyger nyrika svenskar istället ekonomiklass på väg till favoritdestinationen Spanien. Men tro inte att en långsemester står på schemat. Miljonärerna kommer i snitt att vara borta en vecka i sommar. Det visar en kartläggning som PostkodLotteriet låtit genomföra bland sina miljonvinnare.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

I undersökningen har 100 svenska miljonärer intervjuats och svarat på frågor om hur de kommer att fira semester sommaren 2014. Den avslöjar att det är långt ifrån några extravaganta resor som är inplanerade bland svenskar med minst sex nollor på kontot. Istället står det klart att svenskfavoriten Spanien är en vinnare bland miljonärerna.

Hur miljonärerna tar sig till resmålet skiljer sig inte nämnvärt från de flesta andra svenskar. Majoriteten, 72 procent, uppger att de flyger ekonomiklass på väg till semesterdestinationen. Bara sex procent drar på större växlar och unnar sig en förstaklass-biljett.

Öl, vin och kläder i topp

Att shoppa hör semestern till, så vad inhandlar man som miljonär? Alkohol är svaret. 25 procent uppger att de shoppar med sig alkoholhaltiga drycker hem, och det är framför allt vin och öl som står högt i kurs. Det handlar närmare var sjätte miljonär med sig hem Även kläder och souvenirer inhandlas.

Men underbart är som bekant kort, även om man är miljonär. Närmare hälften, 52 procent, stannar bara på sitt resmål i en vecka. Mer än var fjärde, 26 procent, är borta två veckor och nio procent uppger att de ska vara ute och resa i fyra veckor eller mer. Dock finns det miljonärer som trots sin nyblivna rikedom inte ska resa utomlands alls i sommar.

– Det är tydligt att en miljonvinst inte nödvändigtvis förändrar vare sig längden på semestern eller vart man åker. Och när det kommer till kritan är ju alltid Spanien ett härligt resmål, oavsett om man är nybliven miljonär eller inte. Själv stannar jag nog i Sverige i sommar. Det kan eventuellt bli en vecka utomlands men då blir det inte Spanien utan förhoppningsvis ett land jag inte besökt tidigare, säger Rickard Sjöberg på PostkodLotteriet.

Utdrag från PostkodLotteriets undersökning – Miljonärsbarometern 2014

Vart åker du på semester i sommar?

Spanien 22 %

Sverige 15 %

Grekland 8 %

USA 8 %

Turkiet 4 %

Hur länge planerar du att vara borta?

1 vecka 52 %

2 veckor 26 %

3 veckor 7 %

4 veckor eller mer 9 %

I vilken klass flyger du när du åker på semester?

Första klass 6 %

Ekonomiklass 72 %

Flyger inte 22 %

Hur många stjärnor har boendet som du hyr under semestern?

En stjärna 0 %

Två stjärnor 0 %

Tre stjärnor 23 %

Fyra stjärnor 29 %

Fem stjärnor 19 %

Kommer inte att bo på hotell 22 %

Vad köper du med dig hem från semestern?

Öl och vin 15 %

Kläder 14 %

Souvenirer 14 %

Sprit 10 %

Klockor och smycken 8 %

Om undersökningen: Resultaten baseras på 100 intervjuer med personer som vunnit en miljon kronor eller mer i PostkodLotteriet.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…