Annons
Annons


Så reser vi i vinter


Svenskarna hittar tillbaka till Egypten redan i vinter. Egypten är nämligen det tredje mest bokade landet, näst efter Thailand och Kanarieöarna som står sig som svenskfavoriter. Vinterns raketer ligger västerut – USA och Mexiko ökar mest.

Annons

Allt enligt Resias bokningsstatistik för charterresor i höst och vinter.

– Det är tydligt att Egypten är på väg tillbaka och faktiskt behåller sin attraktionskraft som charterresmål även om det är en bit kvar till förra årets nivåer. Generellt sett går vi mot en vinter med en stark konsumtion av privatresor, där USA och Mexiko fortsätter att dra till sig en större publik, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia.

Sol och bad lockar mest

En sommar med ostadigt väder i stora delar av Sverige bidrar till en stor reslust under hösten och vintern. I Resiabarometern uppger 85 procent att de planerar att genomföra en utlandsresa i höst eller vinter. Sol, bad och en prisvärd resa är de viktigaste faktorerna som påverkar vilken resa kunderna bokar. Men undersökningen visar också på ett ökat intresse kring ansvarsfullt och schysst resande.

Charterresorna står fortfarande för de största volymerna när det gäller privatresandet, och trenden att åka på all inclusive håller i sig. Att resa flera generationer tillsammans och möjligheten att kombinera sol och bad med andra aktiviteter är andra saker som utmärker resandet den här vintern.

Topp fem charter vintern 2011/12

1. Kanarieöarna (1) 2. Thailand (2) 3. Egypten (3) 4. Mexico (4) 5. Kap Verde (NY)

Topp fem utrikesflyg vintern 2011/12

1. Bangkok (1) 2. New York (3) 3. Miami (5) 4. London (2) 5. Orlando (7)

Topp fem paketresor vintern 2011/12

1. New York (1) 2. Orlando (6) 3. Peking (2) 4. Miami (NY) 5. Sydney (4)

Resiabarometern är en återkommande undersökning om svenskarnas resvanor. Den genomförs av Resia två gånger om året, då 1200 privatpersoner, Resias 400 säljare och ett tvärtsnitt av branschens aktörer medverkar i intervjuer och enkäter. Senaste undersökningen genomfördes i augusti 2011. I Resiabarometern sammanställs även bokningsstatistiken för vinterns resor inom flyg, charter, kryssningar och paketresor.(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…