Annons
Annons


Så skapas ett mello-nummer


andreas-johnson-laserFestival-Johanna sprang på Edward af Sillén som berättade lite om Andreas Johnsons scenshow som han ansvarar för. Och det som ser så enkelt ut är ofta ganska komplicerat…

Edward, hur kom ni fram till att det skulle se ut just så här?

Annons

– När Andreas spelade upp låten för mig så pratade vi väldigt mycket om att man har bara tre minuter på sig att berätta en historia, det är så det är. Man försöker berätta en så vacker och tydlig historia som möjligt, en historia som passar låten.

– Känslan vi fick för den här låten är verkligen att det är en man i en värld med en slags ensamhet och budskap att berätta. Och då ville vi inte ha så mycket annat på scenen som står mellan artisten och låten. Utan istället hitta något som kunde rama in låten, och då blev det laser.

– Vi försöker använda lasern så att den bildar en fond.

Som lekman tycker man ju det ser så enkelt ut att ställa sig på scenen och sjunga, men ändå diskuteras allting om och om igen under repetitionerna. Är det så komplicerat att göra ett mello-nummer?

– Ja, det är det som är så roligt, att vi har sådan tid på oss att få till det, för varenda kameravinkel som sker under numrets gång har en siffra, heter någonting och har diskuterats och det tycker jag jag är så roligt, det är som ett pussel, eller som att måla en tavla.

Det är nog inte många i tv-publiken som vet hur mycket jobb det ligger bakom varje nummer?

– Nej, och drömmen är att det ska verka som att det inte är svårt, att det ska se enkelt ut men bakom alla mello-nummer ligger jättemycket arbete!

– Om vi tar Andreas nummer så har vi nog 35-40 olika kameravinklar på tre minuter och Andreas ska veta var de är någonstans och titta in i rätt kamera!

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…