Annons


Så slipper du vänta på ditt bagage på flygplatsen

Väntan vid bagagebandet är en av resandets absolut mörkaste baksidor. Men det finns knep för att få just din väska att anlända bland de allra första.


Bild: IBL Bildbyrå

Oavsett om du precis anlänt till ditt semesterparadis eller din hemflygplats är vi många som gärna passerar utgången utan att gå via bagagebandet.

Allt för ofta känns det också som att just din väska är den som rullar in allra sist.

Annons

På sajten Quora delar Thomas Lo Sciuto, som jobbar just på en flygplats, med sig av sitt bästa råd för att undvika lång och onödig väntan.

Bild: IBL Bildbyrå

Hans bästa tips är att försöka checka in sitt bagage så sent som möjligt. Om ditt bagage lastas ombord sist, kommer det med största sannolika att komma av flygplanet först.

Gilla Allas.se på Facebook

Enligt Time Magazine kan det också hjälpa dig om ditt bagage är märkt som ”fragile”. Ofta lastas ömtåligt bagage ombord efter annat bagage. Sannolikheten är därför stor att den lastas av bland de allra första.

Prioriterat bagage

I andra fall lägger lastningspersonalen inte märke till märkningen och då kan din väska ändå komma in sist på bagagebandet.

Vill du verkligen försäkra dig om minsta möjliga tid vid bagagebandet har egentligen två alternativ. Antingen reser du med enbart handbagage, eller så betalar du dig ur problemet.

Bild: IBL Bildbyrå

Resenärer som reser i first- eller business class premieras ofta när det kommer till bagagehantering.

I vissa fall kan även den som reser i ekonomi köpa till ”priority baggage service”. Även den som är med i flygbolagets egna bonusprogram – frequent flyer clubs – kan i vissa fall få priority-taggar på sitt bagage.

Läs också: Detta avslöjar sittplatsen du väljer på flyget om din personlighet


(10)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…