Annons
Annons


Så sparar du pengar på hyrbilen

Vill du slippa att jaga taxibilar eller passa busstider på utlandssemestern? Genom att hyra en bil kan du vara spontan och enkelt upptäcka spännande platser. Det behöver inte heller vara så dyrt som du tror. Du kan nämligen sänka kostnaden och spara hundralappar beroende på var i staden du hämtar upp bilen.


hyrbil

Resesöksajten Skyscanners kartläggning visar att det lönar sig att undersöka och jämföra priser mellan olika upphämtningsplatser. Även om det är bekvämt att hämta bilen direkt på flygplatsterminalen eller i centrum är det inte alltid de billigaste alternativen.

Annons

I Rom kostar exempelvis samma bil 1 036 kronor att hyra inne i staden och endast 586 kronor om du åker en bit bort från flygplatsen med en gratis transferbuss. Detsamma gäller i London där det kostar 1 535 kronor att hämta bilen inne i staden och 1 088 kronor om du väljer upphämtningsalternativet med transferbuss. Du har därmed möjlighet att spara pengar om du har gott om tid när du landat.

Gilla Allas.se på Facebook

Kartläggningen visar genomgående att det är dyrast att hämta upp hyrbilarna inne i städerna. Priserna skiljer sig dock mycket åt beroende på destination. Du kan exempelvis spara mellan 368 till 417 kronor på att hämta bilen vid Alicantes flygplats istället för i centrum. Samtidigt är prisskillnaden i Paris endast cirka 8 procent mellan de olika upphämtningsalternativen.

Tre tips för att spara pengar på hyrbilen

1. Förbered dig innan

Undersök vilken upphämtningsplats som är bäst och mest förmånlig innan avresa. Det är i många fall mycket dyrare att hyra en bil direkt på plats och det finns ofta ett begränsat antal bilar kvar. Undersök därför dina möjligheter i god tid och boka hyrbilen i förväg.

2. Ytterligare kostnader?

Biluthyrare erbjuder dig ofta möjligheten att göra olika hyrbilstillägg. Välj endast de tillägg du verkligen behöver. Kontrollera också om det finns ett maximalt antal kilometer som är tillåtet att köra.

3. Tanka är alltid billigare

När det gäller bensin är det alltid bäst att återvända till uthyraren med full tank för att undvika extra kostnader. De flesta uthyrare tar ut en avgift om inte tanken är full. Ta också reda på var den närmsta bensinstationen finns vid avlämningsstället för att spara både tid och pengar.


(3)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…