Annons
Annons


Så tar du en digital detox på semestern!

Sociala medier är en naturlig del av vår vardag. Men kroppen behöver också vara ledig från skärmen. Här ger vi dig bästa tipsen på hur du kopplar av under semestern!


Skippa mobilen när du är ledig!

Skippa mobilen när du är ledig!

Svenskarna är mycket aktiva på sociala medier. Enligt färsk statistik från Internetstiftelsen i Sverige använder 70 procent av svenska internetanvändare Facebook. 4 av 10 är aktiva på Instagram.

Annons

Men hur ser de sociala medievanorna ut under ledigheter? Resesajten eBeach har frågat drygt 1000 svenskar om deras sociala medierutiner på utlandsresan. 16 procent uppger att de är lika aktiva på resan som hemma.

Ta tillvara tiden

Men majoriteten, 66 procent, är faktiskt mindre aktiva på semestern. Något som går i linje med att nästan lika många, 67 procent, inte känner sig stressade över att inte kunna vara ständigt uppkopplad på resan.

– Fler borde bli bättre på att ta tillvara på tiden då man faktiskt är på semester i stället för att ständigt vara uppkopplad på internet eller kolla in sociala medier, säger Oliver Garner, Internationell chef för eBeach.

Här är 5 tips för en digital detox på semestern:

1. Ta inte fram mobilen för att ta en bild så fort det sker något speciellt – upplev ögonblicket i stället.

2. Bestäm en tidpunkt på dagen då du kollar igenom alla dina sms, mail och sociala medier.

3. Meddela vänner och familj att du inte kommer att vara lika aktiv och att de endast får höra av sig om det är något allvarligt, så slipper du bli störd i onödan.

4. Stäng även av dina push-notifikationer för att ytterligare minimera störningsmoment.

5. Läs en bok innan du går och lägger dig i stället för att stirra på skärmen. Ljuset från mobilen hämmar produktionen av melatonin, som styr vår sömncykel.

Läs också: 7 julstatusar som fick oss att le (och 1 som gjorde oss irriterade)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…