Annons
Annons


Så tar du hand om håret efter sommaren

Under sommarmånaderna får håret utstå rejält med påfrestningar i form av bland annat sol, vind, salta bad och klor. Här kommer experternas tips för att rädda sommarhåret och göra det redo för hösten!


harvard

1. Fukt
Det som först och främst händer med håret under sommaren är att det blir uttorkat, vilket i sin tur leder till att det blir sprött och mer frissigt. Genom att använda en fuktgivande mask eller inpackning återhämtar sig håret bättre. Detta går med fördel att göra två gånger i veckan.

Annons

2. Välj rätt stylingverktyg
Att använda skonsamma stylingverktyg är alltid viktigt, men kanske av ännu större vikt när håret redan är utsatt. Keramiska plattor är till exempel att föredra samt ett verktyg med olika värmelägen. När det kommer till hårfönar är ett tips att prioritera ett stort luftflöde snarare än höga maxtemperaturer. Ett stort luftflöde gör att du kan föna håret på en lägre temperatur och uppnå ett färdigt resultat på kort tid vilket är mer skonsamt mot håret.

3. Se över topparna
Gå gärna till frisören och se till att bli av med kluvna hårtoppar. Att topparna klyvs kan orsakas av en mängd faktorer, men den enda lösningen när skadan redan är skedd är att ta bort de kluvna topparna, annars kommer strået fortsätta att klyvas.

4. Få bort frisset
Då håret ofta blir frissigare efter sommaren på grund av att det är uttorkat finns det förutom återfuktning en del knep för att råda bot på det. Att använda stylingverktyg som motverkar frissigt hår är ett av dem. Många produkter har en jonfunktion som ger håret nytt liv och bidrar till ett frissfritt och glansigt resultat. Det kan även vara läge att byta ut de vanliga stylingprodukterna för en tid. Det finns många antifriss- och uträtande produkter att välja mellan.

5. Få tillbaka färgen
För att behålla sin hårfärg är det viktigt att använda produkter med UV-skydd under sommaren. Det räcker dock inte alltid och håret kan tappa färg och glans av alla bad och timmar i solen. Hos frisören går det att göra olika kurer för att få tillbaka glans och färg i håret.

Tipsen kommer från BaByliss som har över 50 års professionell expertis inom hår- och skönhet.

LÄS OCKSÅ


(15)
(0)


Annons

  • Tack för bra tips!
    Passar bra till mig & mitt långa hår,som jag är väldigt noga med 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…