Annons
Annons


Så undviker du de största semestermisstagen


Det är lätt att det blir tokigt när man ska ut och resa och det är mycket att hålla reda på.  Jämförelsesajten Skyscanner har sammanställt de vanligaste misstagen vi resenärer gör och tipsar också om sätt att undvika att det blir galet.

Annons

1. Glömt pass

Det finns små misstag och det finns stora misstag, men den här är en riktig rysare och en rätt vanligt förekommande sådan! Du kan i vissa fall beroende på destination komma undan med att visa upp ditt id-kort istället. För att vara på den säkra sidan: dubbelkolla, eller ännu hellre trippelkolla, att du har passet med dig innan du lämnar din bostad.

2. Utgånget pass

Bra jobbat, du har passet med dig men…det gick ut för en månad sen. Om ditt pass är utgånget kommer du inte vidare på din semester, så enkelt är det. Att flirta med flygplatspersonalen eller att försöka muta dem kommer inte att fungera. I vissa länder kommer du inte ens att bli insläppt även om ditt pass enbart är nära utgångsdatum. Spara tid och skona dina nerver genom att kolla upp giltighetstiden på ditt pass innan du reser och förnya det om det behövs.

3. Packa undan ditt pass/boardingkort

Förvara dina resedokument behändigt, helst i ditt handbagage. Där kan du enkelt nå ditt pass och ditt boardingkort vid check-in, vid gaten och vid passkontrollen. Och förvara inte dina dokument i ditt bagage – du vill inte gräva bland dina underkläder i checkin-kön.

4. Glömt att skriva ut boardingkortet

Det beror på vem du flyger med. Reser du med vissa lågpris-bolag kommer de att ta betalt för att skriva ut ditt boardingkort på flygplatsen. Är ni ett större sällskap som reser, exempelvis en familj med två barn, kan den här onödiga kostanden blir rejäl. Checka in på nätet och skriv ut boardingkortet hemma i god tid.

5. Packa för mycket

Du lägger upp din väska på rullbandet och spänningen växer, vikten dyker upp och…ditt bagage är för tungt. Du och polarna öppnar upp era väskor och börjar dividera om hur ni ska fördela övervikten på smartaste sätt. Undvik dessa pinsamma överraskningar genom att väga ditt bagage på badrumsvågen eller kolla in våra tips på alternativa lösningar i form av bagageväskor. Du kanske ser töntig ut, men du sparar pengar.

6. Vara sent ute till flygplatsen

Du tror att det tar en timme att ta sig till flygplatsen? Lägg på en timme till. Pendlingstrafik, olyckor, inställda bussar eller dåligt väder kan alla förstöra din tidsplanering. Och vad skulle du föredra: en halvtimme extra i sängen eller en stressfri resa? Och den där extra halvtimmen på flygplatsen kan du snabbt njuta bort i kafeterian.

7. Ha på sig skor som tar en evighet att ta av

Det kommer att spara dig tid och definitivt många sura miner från dina medpassagerare om du snabbt kan ta av dig dina skor i säkerhetskontrollen. Så skippa snörbootsen som tar 10 minuter att knyta och satsa på loafers eller ballerinor istället.

8. Skoja med flygplatspersonalen

Den strikt klädda flygplatspersonalen må ha en känsla för humor, men deras jobb är att hålla resenärer säkra. Så skoja inte till det och säg inte att en främmande man packat ditt bagage om du inte vill bli föremål för en mycket närgången kroppsvisitation.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…