Annons
Annons


Saftig kardemummakaka med rabarber

Rabarber och kardemumma är smaker som passar perfekt ihop och gör varandra ännu godare. Här ska det vara rikligt med hela kärnor som du stöter i en mortel. Vill du ha lite mindre kardemummasmak – ta 2 tsk i stället för 1 msk.


Saftigt god mjuk kaka med rabarber.

Saftigt god mjuk kaka med rabarber.

 

Nybakat med vårsmak

10 bitar
Tid: 1 tim

75 g margarin eller smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Topping:
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1/2 dl strösocker
1 msk kardemummakärnor

Annons

1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det svalna något.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och tillsätt det tillsammans med det smälta fettet till äggblandningen.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Skiva rabarbern tunt och blanda skivorna med potatismjöl och socker i en skål.

4. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda dem med rabarbern.

5. Häll sockerkakssmeten i en smord sockerkaksform, 21 cm i diam. Strö rabarberblandningen ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 min.

6. Låt kakan vila något. Vänd upp den på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna och skär i bitar.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(68)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…