Annons
Annons


Bullfest hela dagen!


Kanelbullens dag.

Den 4 oktober är det Kanelbullens dag. Värt att fira, tycker vi! Prova vårt recept om du vill ha ett gott och saftigt resultat.

42–45 st
Tid: ca 1 tim 30 min

3/4 pkt jäst för söta degar
ca 125 g matfett
5 dl mjölk
1 1/4 dl vit baksirap
2 krm salt
13–14 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 150 g mjukt smör
1 1/4 dl socker
ca 2 msk kanel

Annons

ägg till pensling
pärlsocker

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm till ca 37°. Lös upp jästen med lite degvätska under omrörning. Tillsätt resten.
2. Blanda i sirap, salt och lite mjöl. Arbeta in resterande mjöl till en smidig men ganska lös deg. Jäs övertäckt i ca 30 min.
3. Blanda fyllningen. Arbeta lätt ihop degen. Dela den och kavla ut varje bit till ca 50×28 cm.
4. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop. Skär skivor och lägg på bakpappersklädd plåt med bakduk över. Jäs tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min. Upprepa steg 4 med den andra deghalvan
5. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250° ca 5–7 min till fin färg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

 


(8)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…