Annons
Annons


Saftiga morotsrutor

Förvandla en morotskaka till små delikatessbitar med syrlig glasyr och roliga minimorötter i marsipan. Kalasgott som går enkelt att förbereda.


Garnera rutorna med en minimorot i marsipan.

Garnera rutorna med en minimorot i marsipan.

 

Makalöst gott!

Tid: ca 1 1/2 tim
Antal rutor: 35

250 g smör
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
75 g hackade valnötter
ca 350 g rårivna morötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 1/2 tsk kanel

Annons

Glasyr:
300 g philadelphiaost naturell
ca 1 dl florsocker
saft från 1/2–1 citron samt lite rivet skal

Garnering:
100–150 g marsipan
röd och gul hushållsfärg
ev lite kruspersilja el gröna knäckformar

1. Vispa ihop smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt nötter och morötter.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel. Rör ner i smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna 25×35 cm. Grädda i 180° mitt i ugnen i ca 40 min. Prova med sticka. Låt svalna.

3. Blanda glasyren och bred på den kalla kakan.

4. Färga marsipanen morotsröd och forma små morötter. Garnera med något grönt som blast. Skär kakan i rutor och garnera med en morot på varje.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…