Annons
Annons


Saftiga saffransrutor


saffransrutor

Gott som på kondis!

Årets julkaksfavorit! Den fräscha glasyren med citronsmak passar perfekt till mandelmassa, saffran och vanilj. En sats räcker länge!

24–30 st
Tid: ca 45 min.

300 g smör
4 dl socker
200 g grovt riven mandelmassa
3 ägg
1/2 g saffran
5 1/2–6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl gräddfil

Annons

Glasyr:
ca 4 dl florsocker
2–3 msk pressad citronsaft

Garnering:
lingon

1. Rör smör och socker poröst, tillsätt mandelmassan. Rör ner äggen, ett i taget. Stöt saffranet med 1 sockerbit i en mortel och rör ner.
2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker, rör ner omväxlande med gräddfilen till en jämn smet.
3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm. Grädda i 200 grader , ca 25 min. Prova med sticka! Låt svalna.
4. Rör ihop glasyren och bred över kakan, låt stelna och skär i rutor. Strö över lingon.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(53)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…