Annons
Annons


Dokumentären Sagan om Björn Borg fortsätter!

I SVT:s dokumentär i tre delar får tittarna följa den svenska tennisspelaren Björn Borg, som dyrkades av en hel värld. Hur började karriären? Och varför slutade den så oväntat?


Björn Borg.

Björn Borg i samband med finalen i tennisturneringen Stockholm Open 1973. Foto: PEO ISANDER/SVT

Del 1 av 3: Bäst i världen. Sagan om en arbetargrabb som föddes för 60 år sedan i Södertälje och som blev världsbäst i tennis. Från garageporten hemma på Torekällgatan, via fem Wimbledonsegrar och avslöjandet om hemliga miljonbelopp för spel i Davis Cup, till det plötsliga och oväntade beskedet om att sluta – efter 763 segrar, då Borg endast var 26 år gammal.

Annons

Del 2 av 3: Från proffs i tennis till amatör i affärer. Från garageporten hemma på Torekällgatan, via fem Wimbledonsegrar och avslöjandet om hemliga miljonbelopp för spel i Davis Cup, till det plötsliga och oväntade beskedet om att sluta. Nu handlade det mer om pengarna kring produkten och personen Björn Borg.

Gilla Allas.se på Facebook

Del 3 av 3: Återkomsten. Björn Borg var tennisspelaren som dyrkades av en hel värld. Som alla placerade på en piedestal och ville se som präktig renlevnadsman. Men vars karriär kantades av både olyckliga kärlekshistorier och ekonomiska skandaler.

Sagan om Björn Borg: Måndag 18 juli kl. 20.00 i SVT 1 (del 3 av 3)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…