Annons
Annons


Sagolik skaldjurscheesecake

Lyxigt och gott! Härligt sting av japansk pepparrot får den här cheesecaken med rom och räkor.


Toppa med rom och räkor!

Toppa med rom och räkor!

Skaldjurscheesecake med wasabi

8 port
Tid: 20 min + 2 tim

200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:
4 gelatinblad
200 g räkor i lag
1 burk röd rom, 75 g
600 g philadelphiaost
2 dl lätt-crème fraiche
1 1/2 dl finhackad gurka
2 tsk wasabi
salt

Annons

Garnering:
50 g röda romkorn
sjögrässallad (köps i manuell fiskdisk)
500 g räkor med skal
dill
ev citron eller lime

1. Lägg smörpapper i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diam. Skär bort kanterna på brödet och smula det i matberedaren. Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut dem i formen. Ställ den kallt.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll lagen av räkorna. Grovhacka dem.
3. Blanda räkor, rom, ost, crème fraiche, gurka och wasabi. Smaka av med salt.
4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med 1 msk vatten på svag värme. Blanda ner gelatinlösningen i räksmeten. Den får ej vara het. Låt det svalna av.
5. Häll räkblandningen i formen. Låt stelna i kyl några tim.
6. Garnera tårtan med rom, sjögrässallad, skalade räkor, dill och ev citron.

Av Eva Boström
Foto: Stewen Quigley

Köp praktiska springformar till förmånligt pris från oss!

springformar

LÄS OCKSÅ


(180)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…