Annons
Annons


Sagolikt spröda kanelstjärnor

Socker + kanel = sant! Förgyll fikastunden med de här underbart spröda småkakorna med söt stjärnform.


Såå goda!

Kanelstjärnor

40 st
Tid: 1 tim

ca 4 dl vetemjöl
1 dl majsena majsstärkelse
1 1/2 dl florsocker
200 g kallt smör

Garnering:
ägg till pensling
kanel
socker

Annons

1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare, bara tills degen precis går ihop. Linda in degen i plastfolie, låt ligga i kyl ca 30 min.
2. Kavla degen i omgångar med hjälp av vetemjöl till en platta, ca 2 mm tjock. Gör en provkaka för att se om den håller formen. Om inte, arbeta in ytterligare 2–4 msk vetemjöl.
3. Ta ut stjärnor med pepparkaksmått, gärna i olika storlekar men grädda varje storlek för sig. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Pensla dem med lätt uppvispat ägg, strö över kanel och socker.
4. Grädda i 200°  i 5–7 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(47)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…