Annons
Annons


Du kan begrava en kropp, men inte dölja sanningen

"Saknad, aldrig glömd" är en kriminalserie om ett olöst fall som öppnas igen efter 39 år. När kroppen av en ung man upptäcks i en förfallet hus kallas kriminalkommissarie Cassie Stuart in.


Kommissarie Cassie Stuart (NICOLA WALKER) och kollegan Sunny Khan (SANJEEV BHASKAR). Foto: Mainstreet Pictures 2015 legal

Kommissarie Cassie Stuart (Nicola Walker) och kollegan Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar). Foto: Mainstreet Pictures 2015
legal

Kommissarie Cassie Stuart är en av de mest begåvade mordutredarna vid The Met i London, och när ett skelett hittas efter att ha varit begravt i 39 år under golvet i en källare, kallas hon in för att lösa fallet.

Alla döljer något

Tillsammans med kollegan Sunny Khan börjar Cassie gräva i offrets förflutna och upptäcker lögner som bevarats i nästan 40 års tid. Det finns fyra misstänkta – en präst, en entreprenör, en kommunalarbetare och en rullstolsbunden make som tar hand om sin fru. Och de har alla fyra något att dölja.

Annons

Fallet växer och kommer visa sig ha kopplingar till fem familjer, som alla tycks ha egna skäl till att hålla tyst. Det blir för utredarna en resa tillbaka till en helt annan tid, en tid som som vissa inte vill minnas.

Vem kan man lita på?

Nicola Walker, som tittarna känner igen från ”Vår stora kärlek” som sänts i SVT1 under sommaren, och Sanjeev Bhaskar spelar poliserna som steg för steg utreder fyndet av kroppen som legat gömd i 39 år. När de fyra misstänktas liv sakta nystas upp börjar människorna i deras närhet fundera på vad de har gjort och vad de kan göra.

Inget i det här fallet är svart eller vitt. Kan du verkligen lita på den människa som du lever tillsammans med? Och vilka hemligheter har han eller hon dolt?

I rollerna: Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar, Tom Courtenay, Trevor Eve, Ruth Sheen, Gemma Jones m.fl.

Saknad, aldrig glömd: Fredag 12 augusti, kl 21.30 i SVT1 (del 1 av 3)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…