Annons
Annons


”Saknad” – ny serie om Missing People


Saknad

Saknad” är en dokumentärserie i sex delar om Missing People – 25 000 frivilliga, ständigt redo att rycka ut för sina medmänniskor.
I första avsnittet får Missing Peoples operative chef Peder Schillerström in en efterlysning på en 21-årig tjej. Hon är drogad och psykotisk, har inte sovit på tre dygn och gav sig av i bara strumplästen.
Det blir en dramatisk skallgång med tvåhundra frivilliga som söker av nattsvarta skogar med ficklampor. Missing People söker även efter Tuula Lavikkala som har varit försvunnen i sex månader. I samband med hennes försvinnande anklagades hon för att ha förskingrat 20 miljoner kronor från Gävle kommun. Polisen har avslutat sin sökinsats men Missing People bestämmer sig för att hjälpa Tuulas döttrar att få svar på vad som hänt.

Annons

Varje år anmäls 7 000 människor som försvunna i Sverige. Vårt samhälle har inte resurser att söka efter alla, och därför startades Missing People. Den ideella organisationen bildades 2012 och har snabbt blivit något av en folkrörelse. Tack vare den stora uppslutningen med 30 lokalavdelningar runt om i landet, kan Missing People hjälpa de anhöriga på ett annat sätt än vad polisen kan.

”Saknad” följer kärnan i Missing People under 2013 och ser hur de bedriver sin spaningsverksamhet. I varje avsnitt följs två eller tre stora sökinsatser. Vissa får ett lyckligt slut, andra inte. Vi får också se hur en liten frivilligorganisation utvecklas när den växer och möter nya utmaningar och förväntningar.

Seriestart i SVT1 tisdag 18 mars 2014 kl 21.00

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…