Annons
Annons


Säkra ditt husdjurs framtid med ett djurtestamente


Vem tar hand om ditt husdjur när du inte längre kan göra det? Idag är det många djurägare som nästan tar förgivet att husdjuret kommer att gå bort innan en själv.

Men allting kan hända, du som husse eller matte kan bli långvarigt sjuk och inte ha möjligheten att ta hand om ditt husdjur, vem gör det då?

Annons

Husdjurens framtid
Det allra bästa att göra för att säkra ditt husdjurs framtid är att skriva ett djurtestamente. På så vis vet man att det blir precis som man vill. Skulle det inträffa att du som husse eller matte skulle avlida eller bli långtidssjuk, se till att dina nära anhöriga vet om att du har skrivit ett djurtestamente och var dem kan hitta det. Har du inga nära anhöriga kan du tillexempel sätta upp en synligt meddelande i ditt hem, där anvisningar finns om var du vill att dina husdjur ska ta vägen. Vanliga husdjur kanske inte har något större ekonomiskt värde i sig, men för sin ägare är dem oftast oersättliga.

Upprätta ett testamente
För att upprätta ett djurtestamente kan man kontakta vilken jurist som helst. Känner man inte till någon jurist kan man gå in på hemsidan Djurtestamente. De hjälper dig med att upprätta ett juridiskt korrekt testamente enligt dina önskemål och skickar det sedan till dig i form att två exemplar.

Jurister rekommenderar även att komplettera testamentet på egen hand med att skriva ner information om varje djur. Det finns säkert många saker som även dina närstående inte känner till om ditt husdjur.

Utan testamente
Om inte ett testamente skrivs och ingen nära anhörig vill ta över husdjuret blir det ofta ideella djurskydd som är sista utvägen. Husdjuret får ofta bo där tills de har hittat en ny ägare. Chansen att hitta en ny ägare minskar självklart ju äldre husdjuret är. Sedan spelar ju faktorer som ras och personlighet in om vad nya ägare eftersträvar. Hittar man inte en ny ägare till husdjuret kan det bli så illa att de tvingas avliva det. Se därför till att planera ditt husdjurs framtid precis som din egen så att även de får ett långt och lyckligt liv.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…