Annons
Annons


Säkra fritidshuset mot inbrott

Nu börjar många rusta fritidshuset för semestrar och långhelger. Tyvärr vaknar även tjuven till när fritidshus och trädgårdar fylls med stöldbegärliga föremål – allt från elektronik till verktyg, gräsklippare och grillar. Men det finns sätt att minska risken för att bli utsatt.


Inbrott fritidshus

Bra lås till fritidshusets förråd gör det svårare för tjuvar att ta sig in och stjäla gräsklippare och dyra grillar. Foto: Shutterstock

Att skydda sitt fritidshus mot inbrott och stölder är extra viktigt med tanke på att grannskapet ofta är tomt när det inte är högsäsong. Det gör att tjuvarna kan ta tid på sig och verka i lugn och ro.

Annons

–     Förvara inte värdesaker i fritidshuset och har bra lås på fönster och dörrar, säger Lotta Mauritzson, ansvarig för rådgivning på SSF Stöldskyddsföreningen.

Även verktyg och trädgårdsredskap är attraktiva för tjuven, dels för att stjäla, men också som hjälpmedel för att ta sig in i ditt eller grannens fritidshus. Se till att du har bra lås även på förrådet.

Dyrare grillar och trädgårdsmöbler bör låsas in eller låsas fast på uteplatsen.

–     Att ha en bra grannsamverkan är också ett bra sätt att minska risken för inbrott och stölder. Berätta för varandra när ni inte tänker vara där så hjälps ni åt att hålla lite extra koll, tipsar Lotta Mauritzson.

Larm kopplat till larmcentral skapar uppmärksamhet och förkortar tiden tjuven har på sig innan hen riskerar att bli upptäckt.

Ett bra områdesskydd gör det också svårare för tjuven att osedd komma in och att ta sig därifrån med stöldgods. Vägbom och inhägnad vid t ex bryggor är bra skyddsåtgärder.

Fler stöldsäkra tips från SSF Stöldskyddsföreningen hittar du här.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…