Annons
Annons


Säkraste pinkoden utsedd


Bloggaren Nick Berry har kommit fram till vilken som är den säkraste – och sämsta – pinkoden.

Det finns tiotusen kombinationer av en kod på fyra siffror, den typiska pinkoden. Trots det behöver du inte misströsta om du glömmer din. Testa i stället någon av de 20 vanligaste. En fjärdedel av världens pinkodsanvändare använder sig nämligen av dem.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Raketforskare
Det visar en analys av Nick Berry, före detta raketforskare som nu leder företaget Datagenetics i Seattle, USA. Genom att analysera 3,4 miljoner lösenord från hackade databaser har han sett hur användare väljer sina koder.

Inte helt oväntat toppas listan av 1234, som var tionde använder, följt av 1111 och 0000. Siffror som startar med 19 är överrepresenterade, troligtvis för att folk väljer sitt födelseår. Mest populärt av 19-lösenorden är -84, följt av -85 och -86.

”Människor älskar att starta sina pinkoder med noll, och ännu mer med siffran ett”, skriver Nick Berry.

Säkraste koden
Förutom 19-fenomenet beror det på att en del väljer månad-dag, som sina lösenord. Även upprepade par, till exempel 1212 eller 4545, är populära och finns bland 17,8 procent av koderna.

Vad är då den säkraste sifferkombinationen, eller var fram tills nu? Alla tiotusen möjliga förekom bland de 3,4 miljoner lösenorden, men bara 25 personer hade 8068.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…