Annons


Sam gör succé med sina coola hemmastickade tröjor!

Kanske skulle man kunna påstå att ett resefoto säger mer än tusen ord. Men Sam Barsky från Baltimore tar inte bara bilder av platserna han besöker – han stickar också särskilda tröjor av dem.


Bild: Privat

Bild: Privat

På kort tid har Sams tröjor blivit virala och spridit sig som en löpeld över nätet. Inkorgen svämmar över av meddelanden och nyligen blev han också tilldelad ett särskilt certifikat från the City of Baltimore.

Annons

– Folk har fascinerats av mitt arbete i många år nu. Men jag upplever också att det är ganska lätt att imponera på folk. Folk är alltid fascinerade av saker som ser lite annorlunda ut och kräver lite talang för att göra, säger Sam Barsky.

Började 1999 med enfärgat

Men för Sam Barsky började allt långt tidigare.

42-åringen tog sig an sina första aviga och räta maskor redan 1999. Första året ägnade han sig åt att sticka två enfärgade tröjor. Därefter tog han sig an att sticka en tröja med en världskarta av ett mönster från Vogue Knitting.

– Sedan kände jag att jag vill designa mina egna tröjor. Så jag började rita ett rutmönster, men sedan insåg jag att det skulle bli lättare att bara sticka bilden utan något mönster, säger han.

Bild: Privat

Bild: Privat

Sedan år 2000 har han ägnat sig åt sina egendesignade verk.

– Jag stickar allra mest i olika sociala stickgrupper. Det gör jag nästan varje dag. Men jag stickar också närhelst jag får tillfälle, under tiden jag tittar på tv eller bara har en stund över.

Varje tröja är ett experiment

Varje tröja innebär också nya utmaningar.

– Det är ett experiment varje gång där jag måste hitta nya tekniker, säger han.

Bild: Privat

Bild: Privat

Fram tills nu är det också många som inte vetat att Sam Barskys originella tröjor är hans egna original.

– Många frågar varifrån jag fått dem. Annars är den vanligaste frågan jag får om jag säljer mina verk. Men svaret på den frågan är nej, eftersom det tar mig månader att göra en.

Om någon känner sig inspirerad och vill börja sticka, har du några råd?

– Mitt bästa råd är att njuta av det du gör. Sticka för att du tycker om det mer än något annat, säger Sam Barsky.

Bild: Privat

Bild: Privat

Bild: Privat

Bild: Privat

Av Helena Sjögren

Läs också: Flera gratis stickmönster


(80)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…