Annons


Samos var sommarens bästa resmål


När sommarens charterresenärer hos Fritidsresor betygsatte helhetsintrycket av semestern fick Samos högst betyg. Bland sommarens mest omtyckta resmål återfinns tre grekiska öar.

– Samos är småskaligt, gästvänligt och genuint. Det i kombination med vackra vyer, god mat och ett målgruppsanpassat hotellutbud bidrar till nöjda kunder, säger Fritidsresors Sverigechef Bassam el Mattar, som själv semestrat med familjen på Samos i sommar.

Annons

Fem-i-topp nöjdast kunder hos Fritidsresor sommaren 2013:

Samos, Grekland

Kreta, Grekland

Marmariskusten, Turkiet

Rhodos, Grekland

Cypern

Källa: Fritidsresor

Vecka 29 mest populär

Den vecka då allra flest svenskar reste utomlands i somras var vecka 29. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket som kartlagt sommarresandet 2013. Även om det på senare år blivit vanligare att sprida ut sin semester över hela sommaren, så är juli fortfarande den period då flest svenskar åker på utlandssemester.

Tickets statistik visar att många svenskar tjuvstartade sommaren med att åka utomlands redan i maj, medan andra har sparat utlandsresan till september som ett sätt att förlänga sommaren. Men det visar sig ändå att majoriteten av svenskarna lade sin utlandssemester i mitten av sommaren.

– Oavsett vilken typ av resa, resmål och reslängd, så gjordes det flest utlandsresor de första veckorna i juli. Så industrisemestern lever kvar än så länge, även om vi nu kan se en betydligt jämnare spridning av resor över hela sommaren, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

– Ser man till var svenskarna reste i somras, så var det Antalya och Mallorca som lockade flest resenärer. Men det som är mest utmärkande är att hälften av topplistan över sommarens populäraste resmål består av storstäder, säger Martin Durnik.

Topplista – sommarens populäraste resmål enligt Ticket

1. Antalya (1)

2. Mallorca (2)

3. London (7)

4. Kreta (3)

5. Rhodos (4)

6. Paris (9)

7. Cypern (5)

8. Barcelona (8)

9. New York (6)

10. Berlin (ny)

Genomförda resor mellan den 27 maj och den 25 augusti 2013. Siffran inom parantes avser förra årets placering.

 

 

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…