Annons
Annons


Sanna Nielsen ändrar i sitt framträdande


Sanna Nielsen vinnare

Foto: Johanna Svan

Nu avslöjas de ändringar i scenframträdandet som ska ta Sanna Nielsen vidare till finalen av Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Det är många detaljer som vi tittare kanske inte tänker på men allt är planerat in i minsta detalj.

Annons

Som startnummer fyra i en balladstark första semifinal, gäller det för Sanna Nielsen att sticka ut. Christer Björkman, som ansvarar för numret, har tillsammans med sångerskan vänt och vridit på framträdandets alla delar för att få till det där lilla extra. Det har bland annat resulterat i en helt ny typ av rekvisita. Det skriver svt.se/melodifestivalen.

Gilla Allas.se på Facebook

– Hon kommer att stå på ett åttakantigt podium i svart, som också glittrar lite grann. Vi vill helt enkelt få upp henne i bild. Man upplever att podiet inte har någon botten, utan ser ut som en satellit som svävar, berättar Christer Björkman.

Ändringarna handlar om att anpassa ”Undo” till en större och internationell scen, men utan att gå ifrån grundidén med framträdandet.

Nya kläder

Sanna Nielsen kommer att framföra ”Undo” iklädd klänning istället för den byxdress hon hade i Melodifestivalen. Hur klänningen ska se ut är ännu inte fastställt.

– Kläderna ska ju anpassas till att det är en annan årstid. Det ska också vara på internationell nivå, det ska vara lyxigt och hon ska uppfattas som det hon är – en vuxen, men ung, stjärna, säger Christer Björkman.

Kristallerna plockas ner

I Köpenhamn utökas ljusringen med fler strålkastare – från 12 till 18 stycken. I höjningen riktas strålkastarna uppåt mot en punkt, där en discoboll fångar ljuset och kastar reflektioner i hela scenrummet.

Men discobollen är också den enda takburna rekvisita som framträdandet har fått behålla.

– Man får inte hänga något i taket, så kristallerna är borta. Vi kommer få ett förslag på hur de kan fästas i inramningen på scenen i stället, säger Christer Björkman.

Och så var det det här med att sticka ut. Christer Björkman betonar vikten av bra bilder. 2012 var det bilden av Loreen i fallande snö som fastnade på näthinnorna. I år tror han på en favorit i repris, när Sanna Nielsen kliver upp på sitt podium i den första semifinalen den 6 maj.

– Vi har de viktiga bilderna som folk kommer ihåg. Det är framförallt två ikoniska bilder, dels när man ser buren och den öppnas upp och dels när alla strålarna slår i kulan och skapar gnister i hennes värld.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…