Annons
Annons


Sanningen bakom bröderna Norbergs Mello-succé

Bröderna Daniel och Emil Norberg har gjort succé med sina parodier på Melodifestivalen. I Andra chansen i Linköping gjorde Daniel Norberg ett livemedley – något brödraparet på förhand trodde var omöjligt.


Daniel Norberg gjorde succé i Andra chansen i Melodifestivalen med sin parodi på de åtta klara finalbidraget. I ett rasande tempo fick tittarna bland annat stifta bekantskap med Ace Flightmode, Benjamin Emballago, Robin Baklås och Owe Träsmak.

Annons
Bild: Mattz Birath

Bild: Mattz Birath

Brödraduon är vana vid att driva med Melodifestivalen. Sedan den första parodin 2014 har de fått miljontals tittningar på sina Mello-klipp. Men de har aldrig provat att göra konceptet live.

Och inför Andra chansen fick de en annorlunda förfrågan från SVT.

– När SVT hörde av sig och frågade om vi kunde göra det live sa vi nej, just för att det bygger så mycket på de snabba skiftningarna, säger Emil Norberg i ett klipp som publicerats bland annat på Melodifestivalens Facebooksida.

– Då sa de: Vi löser snabblösningar, fortsätter Daniel Norberg.

Se Daniel Norbergs parodi på Andra chansen-artisterna här

”Det trodde vi inte”

I klippet visar och berättar bröderna hur de med hjälp av lager-på-lager-metoden, blixtsnabba på- och avklädare och en hel del finess lyckas med konststycket att göra live-tv av Youtube-film.

– Det är väldigt häftigt att det går att lösa. Det trodde vi inte när vi tackade ja att det skulle gå att lösa så snyggt, säger Emil Norberg i klippet.

Se parodin de gjorde i mellanakten här

Brorsan Daniel kan inte annat än hålla med.

– Det är en riktig drömfabrik det här – och det är vi tacksamma för.

Se spelet bakom kulisserna för att lyckas med åtta låtar – på fyra minuter:

Se också:

Bröderna Norbergs parodier på Andra chansen-artisterna!

LÄS OCKSÅ


(143)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…