Annons
Annons


Sanningen om fyra konstmysterier


Programledarna Fiona Bruce och Philip Mould vid ett möjligt Monet-mästerverk. Foto: Glenn Dearing/All3Media

Är tavlan en äkta Monet? Är mästerverket i Londons fina galleri bara en kopia? Det är bara ett par mysterier som några engelska konstdeckare tar sig an i en ny brittisk TV-serie. 

 

Med hjälp av den senaste tekniken och gammalt hederligt detektivarbete tar man i Konstdeckarna reda på sanningen om både kända och okända konstskatter. Lär dig allt om det minutiösa och rafflande arbetet med att avgöra konstverkens äkthet och träffa personerna som genom sitt arbete kan avgöra om en samlare är förmögen eller förvillad.

Annons

Kopierat mästerverk?
I denna serie, skapad av brittiska BBC, tar sig den erfarne konsthandlaren Philip Mould och den skarpa journalisten Fiona Bruce an fyra konstmysterier. Är tavlan som påstås vara målad av Monet en förbisedd mångmiljonspjäs? Varför hamnade ett mästerverk från en amerikansk konstnär på soptippen? Är tavlan i ett av Londons finaste konstgallerier en kopia och kan ett nyfunnet porträtt vara målat av Rembrandt och värt enorma summor pengar?

Nazisternas konst
För att få svar på frågorna inleder Bruce och Mould en spännande jakt på objektens historia, vilket bland annat för dem till floden Seine i Paris, till Kapstaden och bakåt i tiden till då nazisterna la händerna på mängder med konst. Men för att kunna bli helt säkra på om de handskas med hundratals miljoner eller bara en spottstyver krävs också den senaste tekniken.

Konstdeckarna: Lördag 23 april kl 21.00, Kunskapskanalen


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…