Annons
Annons


Småkakor med schweizernöt

Nästan som godis! Förföriska småkakor som överraskar med en bit nötchoklad i mitten.


Överraskning i mitten!

Överraskning i mitten!

Läckerbitar

ca 32 större som delades till 64 halvmånar
Tid: 45 min

1 dl florsocker
200 g smör
1 dl potatismjöl
ca 4 dl vetemjöl
16 rutor schweizernötchoklad

Garnering:
ca 150 g mörk choklad

Annons

1. Blanda samman degen i en matberedare bara tills den precis går ihop. Forma en längd och skär i bitar. Lägg på en halv ruta choklad och rulla ihop till en boll. Lägg på bakpappersklädda plåtar (se till att kakorna inte har sprickor).

2. Grädda i 175°, 13–15 min. Låt svalna och dela i halvmånar.

3. Smält chokladen enl anvisn på förpackn. Doppa kakorna med snittytan i mörk choklad. Låt stelna på bakplåtspapper.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 


(0)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…