Annons
Annons


Schweizerrutor

Glasyren av schweizernötchoklad gör kakan till något alldeles extra. Skär i rutor till fika eller som dessert.


schweizerrutor

Tid: ca 35 min

1 dl kakao
2 dl mjölk
250 g smör
3 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
150 g mörk choklad

Chokladglasyr:
2 dl vispgrädde
300 g schweizernötschoklad

Annons

1. Koka upp kakao och mjölk och låt svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt, rör ner omväxlande med mjölkchokladen.
2. Smält chokladen enl anvisn på förpackn och vänd ner i smeten. Häll i en bakpapperstäckt långpanna (ca 40×25 cm). Grädda kakan i 200° ca 25 min. Prova med sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
3. Koka upp grädden, tillsätt grovt hackad choklad och rör försiktigt på svag värme tills allt har smält. Låt svalna något och bred över kakan.

Gilla Allas.se på Facebook

(28)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…