Annons
Annons


Se upp för frukostfrallan på jobbet!

Om du äter frallor, dricker läsk och äter tårta på mötet och avslutar arbetsdagen med lite godis, då har du fått i dig över hälften av de kalorier du behöver under en arbetsdag. Och då är inte ens lunchen medräknad!


En riktig kalorifälla!

En riktig kalorifälla!

För en del av oss är det farligt att gå till jobbet. Varje dag ligger där kalorifällor och väntar på oss. Och vi tar gladeligen till oss av godsakerna utan att tänka på alla de kalorier vi stoppar i oss – helt i onödan.

Annons

Till exempel så innehåller en fralla med ost ca 250 kalorier, och om du äter en sådan varje dag kan du gå upp flera kilo på ett år.

Grovt bröd

Nu ska man ju inte tacka nej till allt som bjuds. Det måste finnas plats för njutning och lite överskottskalorier. Men kalorifällor handlar om tillgänglighet. Finns det där så äter vi det! Så det gäller alltså att begränsa tillgången. När det serveras frallor kan man kanske välja att servera lite grövre sorter och nöja sig med en halva och njuta länge av den istället för att kasta i sig två.

Byt till frukt och choklad

När det gäller kakan till mötet eller eftermiddagskaffet kan man ju byta ut det mot frukt och/eller en liten bit mörk choklad och spara kakorna för speciella tillfällen. Läsk på jobbet bör endast vara tillgänglig om man måste gå iväg, exempelvis till en matsal för att få det – och godis bör också placeras längre bort än skrivbordet.

Läs också: Forskare: Därför ska du äta choklad till frukost

Trött? Ta en tur i trappan

Skulle det vara så att energin börjar tryta frampå eftermiddagen, ta en femminuters runda i trappan. Då får du upp pulsen och energin kommer tillbaka så du klarar resten av dagen.


(21)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…