Annons
Annons


Semester – med eller utan ditt husdjur?


semester med husdjur

 Sommar och sol och lediga dagar
se till att ha koll på djurets resande lagar.
Eller hitta en bra passning till din lilla skatt
så att du slipper på semestern få fnatt

 

Nu kommer sommaren och semestertider och vi vill alla njuta av ledighet och soliga dagar. Tyvärr finns det en del ägare av sällskapsdjur som lämnar sina djur utan tillsyn under kortare eller längre tider. Länsstyrelsen vill att alla såväl människor som djur ska ha en bra sommar så att det inte behöver beslutas om omhändertagande av djuren.

Annons

Förra sommaren hade Länsstyrelsen ett antal fall där djurägaren åkt på semester och lämnat djuren hemma. I vissa fall hade man anlitat djurvakt men dessa hade inte riktigt insett vidden av det ansvar man tagit på sig. Det krävs ordentlig tillsyn, rastning samt se till att det finns mat och vatten. När ett djur inte mår bra uppmärksammas det och grannar och närboende kontaktade Länsstyrelsen som tvingades besluta om omhändertagande av djuren. I förlängningen leder det oftast till åtalsanmälan som kan leda till att man blir förbjuden att ha hand om djur. Inför stundande semestertider vill Länsstyrelsen påminna alla er som har djur att försäkra er om att ert djur blir väl omhändertaget om ni väljer att inte ta med er djuren på semesterresan.
(Källa: Länsstyrelsen)

katt

 

Hundpassen lanserades i Mars 2013 som Sveriges första peer2peer-förmedling av hundpassning. Nu expanderar sidan och lägger till stöd för hundrastning och dagisverksamhet.

-När sidan startade hade vi enbart stöd för hundpassning. Vi märkte snart att det fanns en stor efterfrågan på både dagis och hundrastning så det föll sig naturligt att inkludera även dessa tjänster i vår förmedling, säger Anton Bergström, en av tre grundare till Hundpassen.

På Hundpassen matchas hundägare med hundpassare för en tydligare passning än den som man hittar bakom en annons. Hundpassarna registrerar en profil som de sedan bygger upp långsiktigt med betyg och referenser allteftersom hundar passas. Den ökade tydligheten ska göra det lättare för semestrande hundägare att koppla av. Hundpassen har idag över 200 aktiva hundpassare men antalet ansökningar är många fler.

-Vi är noga med att inte släppa igenom vem som helst. Att ta hand om hundar innebär ett stort ansvar så vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenhet och utbildning. Vi är glada över att så många duktiga hundrastare och hundpassare valt att ansluta sig till oss, säger Martin Kalliomäki, bolagets VD.

Peer2peer förmedling innebär att privatpersoner står för både utbud och efterfrågan. Hundpassens hemsida hittar ni på www.hundpassen.se där du kan få mer information.

 

hundar på semesterFör dig som vill ta hunden eller katten med på semestern kan det vara bra att veta Tullverkets regler!

 

 

Här kan du få några djurvänliga semestertips;

 


(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…