Annons


Semestra i London för liten peng!


I vår är storstadsresandet populärare än någonsin och London är den stad som allra flest svenskar söker resor till just nu. London är dock en av världens dyraste städer och priserna befaras stiga ytterligare inför sommarens OS. Men det behöver nödvändigtvis inte vara dyrt att semestra i London. Här är några tips!

Annons

Ta dig runt gratis

Transportera dig mellan sevärdheterna gratis och se mer av staden på cykel. Det är ett roligt och kostnadseffektivt sätt att ta sig runt i staden. Plocka bara upp en cykel från en av de många Barclays cykeluthyrningsstationer som finns utspridda här och var i hela London. Lämna tillbaka cykeln när du känner för det. Den första halvtimmen är gratis och en timmes hyra kostar bara ett pund.

Övernatta billigt

Det är möjligt att bo i London för så lite som några pund per person och natt. Prova CouchSurfing! Förutom att det är billigt i jämförelse med hotell,så är det ett unikt tillfälle att träffa lokalbefolkningen. Är du friluftsentusiast kan du tälta i en privat trädgård för en billig peng med Camp in My Garden.

Se OS gratis

De flesta OS-grenarna kräver betald biljett till arenan. Men det finns ett par som du kan se helt gratis, till exempel Maraton som äger rum mitt i centrala London samt enskilda cykelgrenar vid Hampton Court Palace. Vill du bara njuta av den olympiska atmosfären kan du bevaka de stora händelserna på storbildsskärmarna i Hyde Park och Victoria Park. Addera levande musik och underhållning på det.

Besök huvudattraktionerna gratis

Många av Londons museum och gallerier är gratis, exempelvis The Natural History Museum och Science Museum. För konstälskare är National Gallery, Tate Modern, Tate Britain och National Portrait Gallery också gratis.
Vaktombytet framför Buckingham Palace är en gammal kunglig tradition som också bör upplevas. Det sker dagligen kl. 11.30
Håll även utkik efter rabattkuponger eller boka i förväg. Till exempel kostar inträdet till Madame Tussaud’s normalt sett 30 pund, men går du in efter kl. 17.00 och bokar i förväg så kostar det bara hälften så mycket.

Mätta magen gratis

Matfantaster kan ta sig till Borough Market som är en av Londons största matmarknader. Där kan du provsmaka och få prover på mat och delikatesser från hela Europa.

Gratis stadsvandringar

Se flertalet av Londons landmärken, som Big Ben, Houses of Parliament, London Eye, St Pauls Cathedral och Tower Bridge genom en promenad länge Themsen. Vill du höra historierna bakom sevärdheterna kan du delta på en av Sandeman New London Tours kostnadsfria rundvandringar. De görs två gånger om dagen med historiska och kungliga teman.

Tipsen kommer från flygjämförelsesajten Skyscanner


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…