Annons
Annons


Septembers skönheter

Vackra blad får fylla tomrummet efter sommarens blomsterprakt, menar Blomsterfrämjandet. Silverek kan användas till mycket och bladbegonian är en spännande växt som lätt blir en rolig inredningsdetalj.


Silverek.

Så här års värmer solen fortfarande på

vindskyddade plats och det är här vi ska göra det fint. Sätt silverek i krukor och planteringslådor. Bladen är mjuka och milda i formen men vackra i färgen, och blomman kan användas som utfyllnad men kan lika gärna vara stommen i arrangemanget. Silverek kräver nästan ingen skötsel och trivs i alla väderstreck.

Annons

Bladbegonia.

Inomhus väljer vi också blommor med vackra blad. Bladbegonians blad varierar stort, tack vare att de är så fantasifullt mönstrade. Färgerna går mellan gråvitt, grönt, grönrosa och röda nyanser. Bladen är styva, fylliga och lite skeva i formen. En klassisk placering i fönsterkarmen harmonierar fint med färgerna och ljuset utanför. Blomman kan lika gärna placeras på soffbordet som på köksbänken. Bladbegonian är lättskött och kan stå i ljus till halvskugga. Direkt solljus kan missfärga bladen.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…