Annons


Serien som tar oss åtta gånger närmare döden!


Programledaren Anna Lindman

Programledaren Anna Lindman tar oss närmare döden. Foto: SVT

Det enda vi riktigt säkert vet om våra liv det är att vi ska dö. Varför har vi ändå så svårt att acceptera döden, varför skrämmer den oss så och varför lever vi som om den inte finns?

Varje år dör drygt 90.000 svenskar. Ändå pratar vi inte om döden. Få av oss har sett en död människa. Men tänk om döden blir extra skrämmande för att vi har gjort den så okänd?

Annons

Vår största rädsla
Programledaren Anna Lindman har, precis som många, alltid varit rädd för döden. Därför bestämde hon sig för att våga titta närmare på den. I nya programserien ”Döden, döden, döden” försöker Anna lära känna människans största rädsla och söker svaren på frågor som vi sällan ställer: Vad vill du ska hända med din kropp när du dör? Hur känns det att dö? Och blir man mindre rädd om man kommer nära döden?

Gilla Allas.se på Facebook

Planerar sin egen begravning
Anna möter dem som har svaren: mamman som håller på att förlora sitt barn, läkaren som tvingas lämna hemska besked, ”liklagaren” som gör kroppen fin för det sista avskedet och gravgrävaren som bäddar för den långa vilan. I kvällens avsnitt följer vi med till ett krematorium, gräver en grav och möter Kajsa, 37 år, som är döende i cancer och planerar sin egen begravning.

I åtta avsnitt får tittarna följa med på en resa i dödens närhet, och det visar sig att allt inte är mörkt och svart. Kanske finns där tröst, hopp och massor med liv? Vi ska alla dö så vi kan lika gärna prata om det.

Avsnittsteman:

 1. Vad ska hända med min döda kropp?
 2. Liket
 3. Döden kan komma plötsligt
 4. Döden kan ta våra barn
 5. Att få veta att du ska dö
 6. Att vi ska lida
 7. Att döden ska skilja oss från dem vi älskar
 8. För det som kommer efter döden

Döden, döden, döden: Onsdag 6 november, kl 20.30. SVT2

 


(2)
(0)Annons

 • Angelica

  MYCKET STARKA INTRESSANTA O BERÖRANDE PROGRAM 🙂 JAG TYCKER DET ÄR VIKTIGT ATT DETTA VISAS MER ! HAR HAFT DÖD NÄRAINPÅ O ÄR INTE ALLS FRÄMMANDE INFÖR DET. VI LEVER I EN ALLT SNABBARE TAKT OCH HAR SVÅRT ATT REFLEKTERA ÖVER VÅR TID VI ÄR HÄR. LIVET ÄR JU INGEN GENERALREPETITION TYVÄRR. ÄVEN OM DE FLESTA AV OSS INTE VILL KÄNNAS VID SLUTET SOM OUNDVIKLIGEN KOMMER LÄNGRE FRAM. DÄRFÖR RELATERAR DET LITE TILL NÄSTA ÄMNE. JAG VILL GÖRA ALLT JAG HAR MÖJLIGHET TILL FÖR ALICE BABS! HON HAR INTE MÅNGA ÅR KVAR O DET ÄR SKAMLIGT UNDER VILKA FÖRHÅLLANDEN HON LEVER! DETTA ÄR NÄSTA ETAPP SOM GER SKRÄMSELHICKA. ATT LEVA SOM EN PARASIT FÖR ATT MAN ÄR PASÈ? ELLER GAMMAL. DET KAN JU BARA INTE GÅ AN. HAR HÖRT HENNES DRAMATISKA FÖRTVIVLAN OCH VÅNDA DÅ HON BERÄTTAR OM SIN HELT INHUMANA SITUATION SOM HELT DRÄNERAT HENNES LIVSLUST. HON ÄR VILLIG ATT TYNA BORT….! DÅ DET VERKAR VARA FULLSTÄNDIGT OMÖJLIGA MÄNNISKOR SOM INTE FÖRSTÅR HENNE O BARA TYCKER HON ÄR I VÄGEN. DET MÅSTE GÅ ATT MEDLA PÅ NGT SÄTT. JAG HAR SKRIVIT TILL HENNE VIA VYKORT O INFORMERAT EN DEL KÄNDISAR PÅ DERAS FACEBOOK SIDOR OM DE KAN BACKA UPP JAN MALMSJÖ EN GÅNG TILL DÅ DETTA INTE KAN GÅ BI. DETTA ÄR MYCKET ANGELÄGET OCH ALARMERANDE OCH JAG VILL VERKLIGEN KÄMPA DÅ JAG VET ATT DE ÄLDRE FÖRSUMMAS O FÖRVÄNTAS GLÖMMAS O VITTRAS BORT. DET ÄR URUSELT! OCH HELT HORRIBELT HUR DET KAN VARA OKEJ?!;( VI MÅSTE VARA MEDMÄNNISKOR DÅ VÄRLDEN SER UT SOM DEN GÖR MED HAT VÅLD EGOISM FÖRTRYCK OKUNSKAP MOBBING SEGREGATION UTANFÖRSKAP ORÄTTVISOR HÅN SVARTSJUKA ELAKHET. JAG HOPPAS KUNNA BIDRA MED NGT LITET ÄNDÅ. VI BEHÖVER ELDSJÄLAR I VARDAGEN SOM BRINNER FÖR SIN NÄSTA:)


Annons

Laddar nästa sida…