Annons
Annons


Seriestart för Borgen!


Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen). Foto: Mike Kollöffel/DR

Den danska TV-serien Borgen gjorde stor succé när den visades första gången. Nu är det dags igen för Birgitte Nyborg, hennes entourage och politiska motståndare att krydda måndagskvällarna framför TV-skärmen.

Annons

Borgen är en dramaserie om det politiska spelet bakom makten i Danmark. I centrum för berättelsen står landets första kvinnliga statsminister Birgitte Nyborg, hennes tidigare spinndoktor och pressekreterare Kasper Juul och den ambitiösa politiska journalisten Katrine Fønsmark. Vad blir de personliga kostnaderna och konsekvenserna för människors engagemang på och bakom den politiska scenen?

Gilla Allas.se på Facebook

Privata uppoffringar
Birgitta har hunnit sitta två år vid makten och de privata uppoffringarna har varit stora och nu tvingas hon balansera jobbet som statsministern med tillvaron som frånskild kvinna. Politiskt har hon vunnit både oppositionens, och sina anhängares respekt men samarbetet i regeringen knagar i fogarna. Kriget i Afganistan ställer henne inför svåra beslut.

Ideal och moral
Samtidigt återser vi Katrine Fønsmark, stjärnjournalisten från TV2 som nu är reporter på Ekspress. Där krockar hennes idealistiska moral och journalistiska etik med chefredaktören Michael Laugesen.

Demoner
Katrines gamla kärlek Kasper Juul fortsätter sitt arbete som spinndoktor hos Birgitte Nyborg i statsrådsberedningen men privat försöker han lägga band på sina demoner och istället utveckla relationen till sin nya flickvän Lotte. Demokrati handlar om att möta upp och ta ansvar – livet handlar om att vara närvarande. Borgen handlar om drömmen om att kunna göra båda.

I rollerna: Sidse Babett, Pilou Asbaek, Birgitte Hjort Sörensen, Mikael Birkkjaer, Sören Malling m.fl.

Borgen: Måndag 14 maj, kl 21.00. SVT1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…