Annons
Annons


Seriestart: Hela Sveriges fredag!


Programledaren Malin Olsson med lagledarna Per Andersson och Annika Andersson. Foto:Carl-Johan Söder/SVT

Vad kan egentligen kända svenskar om Sverige? I Hela Sveriges fredag tävlar två lag mot varandra. Komikerna Per Andersson och Annika Andersson är lagledare och programledare är Malin Olsson.

Tävlande ikväll är:

Annons

Annikas lag
Pa Moudou Badjie, 29. ”Panetoz” stora genombrott kom våren 2012 med singeln ”Dansa pausa” som snabbt klättrade sig upp på listorna och sålde dubbel platina. Soundet är förankrat i gruppens rötter och mycket inspiration kommer från afrikansk musik, samtidigt som de sjunger på svenska. De planerar att släppa sitt debutalbum i höst.

Gilla Allas.se på Facebook

Jesper Rönndahl, 33. En av Sveriges hetaste upcoming komiker. Har medverkat i bland annat radioprogrammet ”Pang Prego”. Vi har tidigare sett honom i ”Comedy Fight Club”, kokrtserien ”Centralskolan” och radioprogrammet ”Institutet. Under 2012 är han programledare för humorprogrammet ”Extra Extra”.

Nanne Grönvall, 50. En av Sveriges mest folkkära artister. Hon har medverkat i Melodifestivalen 8 gånger bland annat med gruppen One More Time, som vann åt 1996. Genom åren har många av hennes singlar hamnat på Svensktoppen. År 2010 firade hon 25 år som artist och nyligen släppte hon albumet ”My Rock Favourites”, en fullmatad hyllningsskiva till rockhistorien.

Pers lag
Nebeyu Baheru, 29. Nebeyus stora genombrott kom med gruppen ”Panetoz” våren 2012 med singeln Panetoz” stora genombrott kom våren 2012 med singeln ”Dansa pausa” som snabbt klättrade sig upp på listorna och sålde dubbel platina. Soundet är förankrat i gruppens rötter och mycket inspiration kommer från afrikansk musik, samtidigt som de sjunger på svenska. De planerar att släppa sitt debutalbum i höst.

Emma Igelström, 32. En av Sveriges mest framgångsrika simmerskor genom tiderna. Under sin karriär slog 7 stycken världsrekord och var den första kvinna någonsin som simmade under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim.

Henrik Hjelt, 44. Skådespelare, komiker och manusförfattare. Vi känner igen honom från TV-serien Playa del Sol och programmet Time out, men kanske mest som en av komikerna i Parlamentet. Han har medverkat i en rad andra program och filmer och nu senast i föreställningen Spamalot på Oscarsteatern.

Hela Sveriges fredag: Fredag 1 mars, kl 20.00. SVT 1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…