Annons
Annons


En läsare berättar: Jag utnyttjar unga män för sex

När en medelålders man har en ung kvinna möts han ofta av beundrande blickar. En medelålders kvinna med en ung man får dock inte samma empati. Men det struntar Susanne i.


Sex med unga män

Susanne har blommat ut på nytt – med yngre partners.

splash_hamtat_fran_tidningenEfter två skilsmässor har Susanne bestämt sig för att leva singel. Att hon någon gång ska träffa den rätte, en själsfrände att leva lycklig med i alla sina dagar, har hon slutat att tro på.

Inte heller har hon några önskemål om att det ska bli så. Livet som hon lever i dag är hon fullt nöjd med, och manligt sällskap har hon ändå.

Annons

Susanne är 47 år men säger själv att hon ser yngre ut. Hon beskriver sig som liten och nätt, flörtig och gärna ute i svängen. Där träffar hon män som hon har kortare romanser med – yngre män.

– Jag skäms inte över min böjelse. Jag har levt med karlar i min egen ålder som fastnat med en öl i handen framför sporten och sett mig som en tjänare. Jag är trött på det nu.

Männen hon träffar, som är i 30-årsåldern, har fått Susanne att blomma ut på nytt. Hon har bytt ut sin garderob, ändrat frisyr och skaffat ny hårfärg. Om hon tidigare gick i långbyxor och lågskor är det numera kortkort och högklackat som gäller.

– Jag känner mig vital och vill uppleva livet på nytt fast på mina villkor. Nu vet jag vad vill ha och inte vill ha. Det finns ingen bitterhet över det som har varit, men jag har bestämt mig för att bejaka mina egna behov mer. Nu låter jag inte ödet välja väg längre, det är jag som väljer!

Den nya insikten fick Susanne strax efter sin andra skilsmässa. Hon hade precis skaffat sig en lägenhet när hennes två väninnor, också de singlar och dessutom tio år yngre, drog med henne ut på krogen. Där blev hon sedd med nya ögon och fick snabbt ett växande självförtroende.

– Över en natt förvandlades jag från frånskild medelålders kvinna till ledig åtråvärd tjej med tilltalande yttre. Jag dansade och blev bjuden på drinkar av sympatiska män. Då insåg jag vad jag hade gått miste om när jag stannade i äktenskap präglade av tristess.

Vad är det med yngre män som lockar dig?

– Faktiskt så handlar det inte så mycket om männen, utan mer om mig själv. När unga, attraktiva killar ger mig uppmärksamhet får jag bekräftelse och känner mig själv ung och attraktiv.

– Det var inte heller så att jag planerade att träffa unga killar, men jag har alltid tyckt att unga killar är tilltalande. Och eftersom jag ser yngre ut än min ålder är killarna som tar kontakt med mig ofta unga.

– Till saken hör också att jag inte har en tanke på att träffa en livskamrat att flytta ihop med och därför behöver jag inte ta det så allvarligt. Det handlar mer om att utforska mina känslor, att undersöka vad ett möte kan ge.

Tror du att behovet av bekräftelse kan bottna i en dålig självkänsla?

– Säkert kan det vara så. Lever man länge i ett kärlekslöst förhållande sjunker självkänslan. Mina två äktenskap har handlat om plikter och rutiner. I allt detta vardagspussel glömde jag bort mig själv.

– Jag gifte mig tidigt och fick kanske inte uppleva allt det som vanligtvis tillhör ungdomen. Eftersom jag också fick barn i unga år satt jag mest hemma. Jag har missat livets äventyr. Nu har jag fått en chans att ta igen det.

Hur ser dina romanser med männen ut?

– De kan se olika ut beroende på hur många gånger vi träffas. Med vissa har jag haft en överenskommelse om att vi träffas varje helg, med andra har det bara varit en engångsföreteelse.

– Men det handlar inte bara om det sexuella. Vi är också ute och äter, umgås, går på bio, teater, konverserar, promenerar i skogen, gör kanske en resa. Jag tänker hela tiden utifrån här och nu-perspektivet. Vad som händer i morgon har ingen betydelse.

Känner du aldrig att du utnyttjar killarna?

– Jag är alltid noga med att vara tydlig. Jag talar om att jag är ute efter en här och nu-upplevelse. Alla killar jag har träffat är med på det, de köper det rakt av.

– Sedan är det ju inte så att jag betalar för att de ska vara med mig, men vi är inget par. Vi har en relation, men ingen kärleksrelation. Skulle jag bli förälskad eller märka att killen blir det skulle jag bryta direkt. Jag är inte ute efter något känslomässigt.

Berättar du hur gammal du är?

– Kanske inte i början. Jag frågar alltid först hur gamla de själva är och brukar säga att jag är runt 35. Men om vi träffas fler gånger berättar jag att jag är äldre, men aldrig min exakta ålder. Jag vill inte att siffror ska vara ett hinder.

Hur har de då reagerat?

– De brukar bli chockade, tro att jag skojar. Jag berättar att jag har vuxna barn och ett krävande arbete.

– Någon enstaka har brutit kontakten och tyckt att det var jobbigt att jag var äldre än vad jag först sa, men de flesta tycker inte att det spelar någon roll och vissa tycker till och med att det är spännande.

Vad tror du att en ung man ser hos en mogen kvinna?

– Trygghet i sig själv och en utstrålning av självsäkerhet. En kvinna med innehåll som de kan diskutera med och lära sig av. För många är det första gången de har en äldre kvinna. De tycker att jag är mer samspelt, lyhörd, vågar ta för mig och är mer säker i min sexualitet.

– Unga tjejer bryr sig mest om sitt utseende, men männen är inte bara intresserade av ett vackert skal. Man måste också tända på intellektet.

– Med mig kan de ha stimulerande samtal, jag vidgar deras vyer med mina erfarenheter. Jag passar dem helt enkelt inte bara i sovrummet, utan i alla rum.

Men du söker inte själv något liknande i en mogen man?

– Med män är det annorlunda. Unga män är nyfikna på livet. De ser möjligheter och vågar chansa. Deras mentalitet är livfull och entusiastisk. De har inte hunnit bli sega, försoffade eller missbelåtna. De är pigga på äventyr och säger inte nej. Det är i alla fall min erfarenhet.

Vad säger dina barn om dina äventyr?

– Jag har två fantastiska barn, två söner. De är 26 och 29 år och har sina egna liv. De vet inget om mina relationer och de behöver inget veta. Vem jag väljer att träffa och inte träffa är min ensak.

– Ingen av romanserna leder heller till något seriöst. Det är ingen ny partner som ska presenteras för dem och som de i sin tur ska ha en relation till. Mina affärer med männen är inget som berör dem.

Tycker du inte det känns konstigt att männen är nästan lika unga som dina söner?

– Jag har fått den frågan förr men det är inget jag funderar på. Det är helt olika relationer och olika individer. Hade det gällt ett val av livspartner hade det kanske inte varit så lämpligt, men nu är det som sagt bara något tillfälligt.

– Jag mår bättre än vad jag har gjort på många år och så länge jag är glad tror jag att mina söner är glada för min skull.

Vilken reaktion får du från omgivningen i övrigt?

– Jag berättar inte öppet om mina romanser, men mina väninnor stöttar mig naturligtvis. Det var ju de som introducerade mig på krogen. De säger att så länge jag är medveten om vad jag gör och trivs med det ska jag fortsätta. De lägger inga värderingar i mina val.

– Folk har så många fördomar och åsikter om hur man ska leva sitt liv. Det är som om samhället inte accepterar om man vill vara annorlunda. Men jag bryr mig inte om det, jag gör som jag själv vill.

– Ingen hade höjt på ögonbrynen om det hade varit en man som träffat en femton år yngre kvinna. Då hade han i stället fått status och imponerande blickar, inte minst från andra män.

– Varför gäller inte samma sociala regler för kvinnor? Varför ska inte jag få njuta av en yngre man? Det är lustigt att det är så provocerande. Det säger en hel del om vår kvinnosyn.

Är du inte rädd att få sjukdomar med många okända partners?

– Jag skyddar mig alltid. Jag vill inte ha fler barn och framför allt vill jag inte bli sjuk. För mig är det självklart att inte ta några risker när det gäller den aspekten.

Hur länge tror du att du kommer att fortsätta leva som du gör i dag?

– Så länge jag är nöjd och känner mig tillfreds med det. Så länge jag själv vill. Det kan vara en vecka till, det kan vara flera år. Men här och nu känns det bara bra!

Av Margaretha Malmgren

Här hittar du fler LÄSARBERÄTTELSER

ingar-litenVill du dela med dig av en berättelse ur ditt eget liv? Ring kostnadsfritt till Ingar Haellquist på tel: 0200-81 01 70 (tisdagar 16-19) eller mejla [email protected] Du får givetvis vara anonym.

Artikeln kan komma att publiceras i andra tidskrifter inom Aller media i Norden. Bilden är alltid arrangerad.

LÄS OCKSÅ


(92)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…