Annons
Annons


6 smarta tips som ger plattare mage!

6 smarta tips på hur du snabbt hittar formen igen om det blivit för mycket av det goda!


plattare-mage

1. Ändra dina matvanor
Fett hamnar på magen av två skäl: Du stressar för mycket och äter för mycket. Bröd och socker går direkt på magen! Men den goda nyheten är, att om du ändrar din kost kommer du att se resultat redan efter en vecka. Och vad är då rätt kost för platt mage? Massor av grönt och massor av protein. Speciellt gröna grönsaker är bra eftersom de bryts ner snabbt och därför inte fyller på magen.

Annons

2. Ät frukost som en grottmänniska
Den perfekta frukosten är en bit kyckling, en handfull nötter och några bär. Det låter överdrivet, men efter ett par gånger är det inte så konstigt längre – det mättar länge och ger kroppen allt den behöver.

Läs också: Bota dina sömnproblem – sov som på 1600-talet

3. Skippa frukten
Ta fem dagar då du bara äter saker som är ligger bra i magen. Det vill säga, ägg, fisk, lite kyckling och massor av grönsaker. Håll dig borta från frukt, eftersom det kan blåsa upp magen. Efter fem dagar kommer du att se resultat.

4. Ät regelbundet
Din mage är som ett barn – den tycker om lugn och regelbundenhet. Speciellt när det gäller måltider. Det stressar kroppen om den inte får mat regelbundet. Och när kroppen är stressad producerar den extra mängder av hormonet kortisol som producerar fett som sätter sig på magen. Det gör kroppen eftersom den tror att den måste hålla vår energi uppe. Därför är det så viktigt att komma ihåg att äta tre måltider om dagen. Och ju mer regelbundet desto bättre. Om du är kroppen vänjer sig att det blir mat, till exempel vid. 9, 12 och 18, så slutar den också att producera kortisol i onödan.

Läs också: 5 livsmedel som minskar stress

5. Två magövningar som fungerar – gör dem tre gånger i veckan
Knädrag: Lägg dig i samma position som om du skulle göra armhävningar med raka armar och kroppen som en bräda. Dra ett knä upp mot bröstet och sätta tillbaka foten. Spänn magen medan du gör övningen. Gör övningar tio gånger med varje ben.

Fonda-cykel: Ligg på rygg, lyft vänster knä och sträck höger ben över golvet med utsträckta tår. Håll händerna i nacken. Spänn magen och lyft axlarna. Vila huvudet i händerna så att du inte spänner nacken. Vänd höger armbåge mot vänster knä. Skifta rörelsen långsamt till motsatt ben och knä. Gör övningen tio gånger med varje ben.

6. Varva ner och bli smärt på köpet
Långvarig stress märks på magen. Alltså den typ av stress där du konsekvent går till sängs kl 1, aldrig sover åtta timmar och håller dig upprätt på kaffe, kaffe och lite mer kaffe. Precis som kroppen inte gillar oregelbundna måltider, är dess försvar mot stress en ökad produktion av kortisol. Så om du är smal på hela kroppen, men har för mycket fett på magen, bör du titta på dina sömnvanor och koppla av lite oftare. Hård och långvarig träning kan också stressa kroppen, så om du brukar ta joggingrundor på 1,5 timme, så försök att korta ner dem till en halvtimme med hög intensitet istället. Eller byt ut någon av dem mot något mer avslappnande som exempelvis yoga.

Bli smal och sund med succédieten L7!

Läs mer och köp vår onlinekurs här!

l7-dieten

DU FÅR…

● Kompletta menyer för 4 veckor

● Bästa kom-igång-tipsen

● Smarta listor som hjälper dig välja rätt mat

● Knepen för att bli av med sötsuget

● Superenkelt promenadprogram som ökar förbränningen

● Personliga tips från kvinnor som testat L7

Efter kursen kommer du garanterat att se stor skillnad på vågen och känna dig både piggare och friskare!

Kursen är helt online och du får tillgång till innehållet på obegränsad tid. Läs i lugn och ro via din dator, smartphone eller läsplatta.

Låt ditt nya sunda och smala liv börja nu!

 

LÄS OCKSÅ


(193)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…