Annons
Annons


Shireen vann – trots tårtkraschen i finalen

Vilken revansch! Efter tårtkraschen i finalen och fyra försök för komma med i programmet klev Shireen Selfeld fram som vinnare i Hela Sverige bakar. – Jag tänkte sluta baka efter tredje försöket men kom igen, säger hon.


Sveriges nya bakdrottning Shireen Selfelt med programledaren Tilde de Paula Eby och de båda domarna Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson.

Sveriges nya bakdrottning Shireen Selfelt med programledaren Tilde de Paula Eby och de båda domarna Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson.

Grattis! Hur känns det?

– Tack, det känns skitbra. Jag är så glad, det här är så stort, mycket större än jag kunde föreställa mig. Jag var liksom inte beredd fast jag ändå kände att jag hade stor chans att vinna. Jag hade flest stjärnbagartitlar och jag tyckte att smakerna satt.

Annons

Vad var du mest orolig för?

– När jag tappade tårtan! Jag började skaka och allt blev svart. Sedan började jag bara skratta – det får liksom inte hända. Det var ju egentligen katastrof och jag blev stressad.

Du har sökt flera gånger tidigare.  Vad var det som gjorde att du kom med den här gången?

– Jag är väldigt envis! När jag inte kom med efter tredje försöket tänkte jag sluta baka men så bestämde jag mig: Jag ska med! Och på sätt och vis var det bra att jag inte kom med tidigare, då hade jag nog inte vunnit. Under åren har jag blivit bättre och utvecklats

Vad gör dig till en mästerbagare?

– Jag trodde att jag skulle tappa kontrollen men under tävlingen har jag lärt känna nya sidor hos mig själv – lugn och fokuserad på det jag skulle göra.

Vad ska du göra nu?

– I morgon kommer min bok – och den känns väldigt mycket som jag. Den är stilren med allt fokus på kakorna och detaljerna kring dem. Titeln syftar ju på att jag vill få alla som köper att känna sig som stjärnor i köket.

Läs också: Baka Shireens vinnartårta

Av Maria Wigur
Foto: TV4

Namn: Shireen Selfelt
Ålder: 28
Familj: Maken Sebastian och två hundar japanska spetsar Nikki och Kasper
Bor: Stockholm
Favoritbakverk: Något med choklad, gärna en tårta.

 


(149)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…