Annons
Annons


Siden, sammet och skalbaggar


Utställning Tjolöholms slott

Kolla in de Oscarbelönade dräkterna ur Elizabeth, the Golden Age.

Nu är rummen på Tjolöholms Slott fyllda av sällan skådad prakt. Här hittar du de Oscarbelönade dräkterna ur Hollywoodfilmen Elizabeth: The Golden Age. Utställningen Elizabeth I berättar om den legendariska Tudor-drottningen som styrde 1500-talets England i hela 45 år.

Annons

Tjolöholm har flera intressanta kopplingar till tudortiden. Slottsbyggnaden är uppförd i elisabetansk stil och väggarna pryds än i dag av flera porträtt med anknytning till Elizabeth I.

Tudorprakt från Hollywood

De tio filmkostymerna är resultatet av en hantverksskicklighet man sällan ser i modern tid. Här finns allt från exklusiva sidenklänningar med intrikata broderier av skalbaggsskal och Swarovskikristall till tunga sammetskreationer och en magnifik rustningsklänning. Kostymerna har burits av skådespelare som Cate Blanchett, Geoffrey Rush och Clive Owen.

Amerikansk specialist på plats

Dräkterna är så exklusiva att de bara får hanteras av specialutbildad personal. En konservator från NBC Universal Studios i Los Angeles har varit närvarande när utställningen byggts upp så det gått rätt till.

Var: Tjolöholms Slott, ca 4 mil söder om Göteborg.

När: Pågår till och med 30 augusti 2015.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…