Annons
Annons


Silltårta till midsommar

Suverän smak får den här silltårtan med matjessill på en botten av kavring. Den picklade rödlöken på toppen är både dekorativ och god. Glad midsommar!


En fröjd på festbordet!

En fröjd på festbordet!

 

Sill- och kaviartårta med picklad rödlök

8 port
Tid: 3 tim

100 g smör
200 g kavring

Fyllning:
200 g matjessill
4 gelatinblad
1/2 rödlök
2 kokta ägg
1/2 dl kaviar, typ Kalles
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
1 krm salt

Annons

Garnering:
rädisor
gräslöksblommor
1 dl hackad gräslök

Syrad rödlök:
1 skivad rödlök
2 msk ljus vinäger
1 krm salt

1. Lägg rödlöken på en tallrik och häll över vinäger. Salta. Låt den ligga så den färgar av sig, minst 1 tim – gärna över natten.
2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Smält smöret och skär brödet i stora bitar. Lägg brödbitarna i matberedare med kniv och smula sönder dem. Häll i det smälta smöret, kör några varv så det blandar sig. Lägg smulorna i formen, platta till med hjälp av baksidan av en sked. Gör ett jämnt lager. Ställ formen kallt 20 min.
3. Låt sillen rinna av i sil, skär fisken i mycket små bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5–10 min.
4. Skala och finhacka rödlök och ägg. Blanda det med kaviar, gräddfil, crème fraiche och den fint hackade sillen. Smaka av med salt. Krama ur gelatinbladen, smält dem försiktigt med 1 msk vatten i en kastrull. Låt dem svalna och rör ner dem i sillblandningen. Häll blandningen i pajskalet. Ställ formen plant och kallt minst 3 tim, gärna över natten.
5. Ta upp den syrade rödlöken och lägg den på hushållspapper så att den inte är blöt. Garnera tårtan enligt bilden eller efter eget önskemål.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(46)
(1)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…