Annons
Annons


Silltårta till midsommar!


skånsk silltårta

Skånsk silltårta med ägg och matjes är vårt tips till midsommar! En läcker och lättfixad midsommarbuffé hittar du i veckans nummer (25) av Allas!

10 bufféport
Tid: ca 30 min + ca 3 tim i kyl

Botten:
300 g kavring, okryddad
100 g smält smör

Fyllning:
4 gelatinblad + vatten
1 1/2 dl vispgrädde
3 dl gräddfil
1/2 dl finklippt dill
1/2 dl finklippt gräslök
1/2 hackad gul lök
3 hackade hårdkokta ägg
2 burkar matjesfiléer à 200 g varav 125 g sill
svartpeppar, ev salt
ev lite sillspad

Annons

Garnering:
2 endiver
ärtskott
klyftade rädisor

1. Dela kavringen i mindre bitar och smula den i en mixer tillsammans med smöret. Packa massan i en form med löstagbar botten. Ställ kallt.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda vispad grädde, gräddfil, kryddgrönt, lök och ägg. Hacka matjessillen grovt och rör ner. Smaka av med peppar och ev salt och sillspad till en smakrik röra!
3. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull. Låt det svalna och rör ner i den inte alltför kalla fyllningen. Fördela fyllningen över bottnen i formen.
4. Ställ kallt, gärna till nästa dag. Garnera enl bild eller efter egen fantasi.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra sillrecept hittar du om du klickar HÄR.


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…