Annons
Annons


Simon och Tomas i stjärnspäckad slottsmiljö


I nya serien Rum för en stjärna står designduon Simon och Tomas inför sin största utmaning hittills: Att inreda ett ståtligt slott!

Till sin hjälp har de  kändisarna Pernilla Wahlgren, Marie Serneholt, Dregen, Thomas Di Leva, Arja Saijonmaa, Roger Pontare, E-type och Magnus Carlsson, och de får alla äran att sätta sin prägel och sitt namn på varsitt rum.

Annons

Även parets jack russell-hundar Percy och Pooter hjälper förstås till…

Men ingen ära utan insats. När det är dags att sätta igång med arbetet får även våra stjärnor sätta på sig blåstället och hjälpa till med hårt rivningsarbete. Så här har du garanterat inte sett dem förut…

Hesselby slott utanför Stockholm vill bli känt som ett ”musikens hotell”. Men rummen är kraftigt nedgångna och kopplingen till musiken är inte helt självklar. Därför släpper slottet nu lös designduon Simon och Tomas tillsammans med åtta stora svenska artister för att inreda varsitt rum, som sedan föräras med artisternas namn.

Rummen ska spegla de olika artisternas personlighet, något Simon Davies och Tomas Cederlund letar sig fram till genom att umgås på djupet med sina nya assistenter. Först ut är Pernilla Wahlgren som tar av sig stilettklackarna till förmån för blåställ och kofot då det är dags för rivningsarbete.
– Som en mygga som krockar med en vindruta, säger Simon om Pernillas insats.

Fakta/Hesselby slott:
Slottet uppfördes i mitten av 1600-talet, då riksrådet Karl Bonde uppdrog åt ”Kungl Majestätes Architekteur” Simon de la Vallée att rita en slottsbyggnad med 18 rumsenheter och två fristående flygelbyggnader. En unik barockträdgård anlades i början av 1700-talet. Slottets historia är fylld av musikaliska inslag. Bland annat underhöll Bellman familjen Bonde och deras gäster på 1760-talet och Cornelis Vreeswijk spelade på slottet under 1990-talet.

Seriestart: Rum för en stjärna, måndag den 17/1 kl. 21:00 i TV3.

LÄS OCKSÅ


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…