Annons
Annons


Klart: Då sänds sista säsongen av Bron i SVT

Inspelningen pågår och nu är premiärdatumet spikat. Den 1 januari 2018 återvänder Bron i SVT för sin fjärde och avslutande säsong, skriver Expressen.


Saga Norén och Henrik Sabroe återvänder för den avslutande säsongen av hyllade Bron, skriver Expressens Mattias Bergqvist i sin blogg Spoileralert.

Den fjärde säsongen har spelats in sedan november förra året och kommer att få premiär i början av nästa år.

Annons

– Ja, jag kan bekräfta att ”Bron” säsong 4 har premiär på nyårsdagen. Anledningen till att vi går ut just då är så klart att vi vill ge alla fans, våra tittare, en riktigt fin present i nyårsdagens tv-soffa. Det blir en lysande seriefinal, verkligen något att se fram emot, säger Anna Croneman, programchef för drama och film på SVT, till Expressen.

”Enormt tuffa inspelningar”

Bron hade premiär på SVT 2011 och har har blivit en stor succé. Serien har till och med fått en fransk-brittisk efterföljare i serien ”The Tunnel”.

Till en början hade Sofia Helin och Kim Bodnia de två huvudrollerna. När Kim Bodia valde att lämna serien ersattes han av Thure Lindhardt.

Seriens skapare, Hans Rosenfeldt, har tidigare sagt till Expressen att det har varit ett gemensamt beslut att begrava serien efter den fjärde säsongen.

– Alla gick in i fyran för att avsluta, inte minst Sofia som har enormt tuffa inspelningar, många dagar, borta från familjen i ett halvår. Så vi sa: ”Gör vi en till så blir det den sista”, sa han i augusti.

Text: Markus.Thunberg, Café

LÄS OCKSÅ


(251)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…