Annons
Annons


Sittvänligt på museum

Hallwylska museet samarbetar åter med Gallery Pascale, denna gång med utställningen Assises, som betyder att sitta på franska. Designern Jens Fager visar sin serie stolar i tre varianter som tagits fram i en begränsad upplaga.


Jens Fager ställer ut på Hallwyllska.

Stolarna är inspirerade av stolar i det hallwylska palatset, där framför allt dem i lilla salongen, matsalen och övre vestibulen influerat honom. Denna upplaga är exklusivt framtagen för Gallery Pascale.

Annons

Var: Hallwylska museet i Stockholm

När: 7 februari – 3 mars 2013

 Jens Fager

Jens Fager, som ofta hämtar inspiration från designers som Magistretti och Mogensen, är född i Katrineholm 1979.

Gilla Allas.se på Facebook

Han studerade industridesign på TUAD University i Japan, tog examen vid Konstfack i Stockholm 2008. Hans Han fick sitt genombrott med examensarbetet ”Raw” som visades i Milano men också hos galleristen Libby Sellers i London. Jens Fager arbetar dels med storskaliga dekorationskoncept i interiörer, dels med mindre funktionella verktyg. Han har samarbetat bl.a. med Absolut Vodka, gjort möbler till flera restauranger, arbetat med producenter som Stelton, Petite Friture, Muuto, Zero och svenska Edsbyn och arbetar regelbundet som lärare på olika designskolor, t.ex. Konstfack och Beckmans men också vid ECAL i Schweiz. 2008 fick han av tidskriften Residence utmärkelsen ”Designer of the Year”.


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…