Annons
Annons


Sju restrender inför 2014


I våras tog Ving fram en Semesterrapport, en spaning som sammanfattar sju semestertrender bland svenskarna. Här kommer trenderna inför 2014.

 

1. Vi reser västerut

Trenden västerut fortsätter och Karibien är fortsatt hett. Det som lockar med Karibien är framförallt de fantastiska stränderna och det faktum att Karibien i sig är den ultimata semesterdrömmen för många.

Annons

Resmålen är dessutom väldigt olika och det finns något för alla smaker och plånböcker i Karibien.

Gilla Allas.se på Facebook

 

2. Vi väljer ett koncepthotell

Allt fler resenärer väljer hotellkoncept och Ving satsar nu på ännu fler. Dels finns Sunwing Family Resorts för de som reser med barn och dels Sunprime Hotels för dem som reser utan barn. Och det är inte bara Vings egna hotell utan även många hotell världen över som konceptualiserar sig, dvs anpassar sig efter målgruppen. Den 1 november lanserade Ving och hela Thomas Cook Group dessutom tre nya, gemensamma hotellkoncept:

SunConnect – familjehotell för alla som vill känna sig uppkopplade med gratis WiFi, laddningsstationer, ConnectWall och egen ConnectScout.
SENTIDO – när du vill ha en extra guldkant på semestern.
Smartline – prisvärda hotell för alla smaker.

 

3. Grekland är hetast i sommar

Grekland är tillbaka! Volymen till landet ökar med 40 procent och till Skiathos fördubblas volymen. Det blir också volymökningar från flera regionalflygplatser. Nya resmål som Mykonos, Syros, Lesbos, Symi och Alonissos tas in i programmet. Av 120 nya hotell hos Ving i sommar ligger en tredjedel i Grekland. Flera av destinationerna i Grekland är bland sommarens bäst bokade och bokningsläget till landet ligger 50 procent bättre än förra året vid den här tiden. Allra bäst bokar Rhodos och Kreta.

 

4. Kryssningar är en allt mer populär semesterform

Allt fler väljer att tillbringa semestern på ett kryssningsfartyg och kryssningar är överlägset den semesterform som ökar mest. Traditionellt har de flesta valt att kryssa under vinterhalvåret, men nu växer semesterformen även sommartid. Och medelåldern sjunker. Under sommaren är kryssningar i Östersjön och Medelhavet mest populärt. I Medelhavet är det framförallt kryssningar med aktiviteter riktade mot barn och ungdomar som ökar. Även tregenerationsresandet ökar, där mor- eller farföräldrar, föräldrar och barn kryssar tillsammans. Allt fler upptäcker att kryssningar är en mycket prisvärd reseform där man får mycket för pengarna. Förutom helpension och själva upplevelsen ombord får man upptäcka och se väldigt mycket under en kryssning. På så sätt blir resandet också innehållsrikt och varierande. De flesta väljer att kryssa i Medelhavet eller att åka på en klassisk kryssningsresa över Atlanten till USA.

 

5. Från vart till vad

I takt med att människor blir mer och mer resvana anar vi att resandet har börjat gå från ”vart vill du resa?” till ”vad vill du göra?”. Man söker individuella upplevelser, oavsett om det handlar om att ligga på en solstol och läsa böcker, umgås med familj och vänner, träna eller att få en unik upplevelse på den där restaurangen som ingen annan hittade till.

 

6. Vi tränar gärna på semestern – helst med vattengympa och promenader

Det som är tydligt är att vi vill ha något bestående av resan, det kan vara träning men det kan också vara något annat. 30 procent i Resepanelen uppger att de vill lära sig något nytt på semestern, det kan vara att dansa salsa eller tala spanska. Även träning är populärt, de flesta nöjer sig med vattengympa och promenader, och rör på sig för att kunna unna sig god mat och dryck på semestern, det uppger mer än hälften i Vings senaste Resepanel. Ungefär en femtedel uppger att de tränar i vardagen och vill fortsätta göra det på semestern. Av de som uppger att de tränar på semestern tränar en dryg tredjedel varje dag.

 

7. Vi vill kombinera fler resmål på samma resa

Intresset för kombinationsresor fortsätter att öka. Kuba hamnar i topp över charterdestinationer med störst andel kombinationsbokningar. Här väljer hela 6 av 10 resenärer att boka flera resmål under sin semester. Andra populära destinationer är Thailand, Mexiko och Aruba. Många vill se sig omkring och vara med om olika upplevelser under semestern och då är kombinationsresor en perfekt reseform. I synnerhet på destinationer som lockar med såväl storstadspuls och häftiga sevärdheter som vackra stränder och fina hotell.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…