Annons
Annons


Sju svåra hår!

Torrt, frizzigt, glanslöst… Vi hjälper dig med lösningarna på 7 vanliga hårproblem.


Sju svåra hår

Dålig hårdag? Vi har tipsen!

1. Torrt hår som lätt blir risigt
Ett hår som är torrt av naturen blir lätt slitet och risigt. Här är det viktigt att vårda det med schampo och balsam för just torrt hår. Och glöm inte att göra inpackningar med jämna mellanrum. Sedan är det förstås jätteviktigt att klippa topparna regelbundet.

Annons

2. Tunt och fint, faller snabbt platt
Utgå från dina förutsättningar. Kanske är det inte det riktigt långa håret du ska satsa på, välj hellre en lite kortare frisyr med fin form. Klipp inte ur håret för mycket, risken är att det inte blir så mycket kvar. Satsa gärna på färg eller toning, det kan ge djup till håret. Slingor kan få håret att se ”mer” ut. Välj hårvårdsprodukter som inte tynger, det finns specialprodukter för just tunt, fint hår. När du sedan formar frisyren kan du ta hjälp av volymgivande stylingprodukter.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Håret är för frizzigt och småkrusigt
Bakom den frizziga ytan kan mycket väl ett fint självfall dölja sig. Det gäller bara att locka fram det. Först och främst är det förstås viktigt att hålla håret i bra form med regelbundna toppklippningar. Sedan gäller det att välja rätt hårvård. Vill du lyfta fram helare lockar kan du testa hårvårdsprodukter för lockigt hår. Vill du i stället ha ett slätare hår kan du testa hårvård som ska ha en utjämnande effekt. Även produkter för torrt hår kan funka. Olika typer av glansprodukter kan också jämna ut och ge lyster.

4. Skadat, slitet hår
Här gäller det att vara snäll mot håret och vara försiktig med allt som sliter. Kanske har du under en tid utsatt håret för många kemiska behandlingar, för mycket sol och/eller heta värmeredskap. Låt håret vila ett tag och klipp bort så mycket som möjligt av det slitna. Vårda sedan med schampo, balsam och kurer för slitet, skadat hår. De bygger upp och stärker längderna.

5. Håret ser glanslöst ut
Det kan bero på att du inte sköter håret ordentligt. Kanske var det alldeles för länge sedan du var hos frisören. Det kan räcka långt att bara klippa bort det som är slitet. En toning eller färgbehandling kan också ge glans. Sedan kan du förstås också testa olika glansgivande stylingprodukter.

6. Håret är färgat och börjar se matt och trist ut
Om man färgat håret är det viktigt att vårda det med schampo, balsam och kurer för just färgat hår. När håret börjar se lite matt ut kan man förstärka färgen med ett lätt pigmenterat schampo eller en inpackning med pigment. Finns bland annat hos frisören.

 7. Trassligt hår
Använd balsam i samband med att du tvättar håret. Det gör håret lättare att reda ut och du sliter mindre på det. Använd en bredtandad kam när du reder ut längderna.

Läs också:
Liten färgskola
Mjuk hud och fint hår med oljor från köket


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…