Annons
Annons


Ska hela Sverige leva?

Vad är Sverige? Är det alla människor som bor i hela landet, eller bara de som bor i storstäderna? Det försöker programledaren Inger Ljung ta reda på i programmet Ett Sverige - debatten.


Inger Ljung Olsson, programledare för Ett Sverige debatt. Foto: Nils Pejryd/SVT

Inger Ljung Olsson, programledare för Ett Sverige debatt. Foto: Nils Pejryd/SVT

Ska hela Sverige leva, eller är det en del av utvecklingen att stora delar av landet töms på sin befolkning?

Var fjärde kommun i Sverige har färre än 10000 invånare. Samtidigt har storstadsregionerna en enorm växtvärk. Vad innebär det för framtiden?

När kommer ambulansen?

Under några veckor har SVT tittat närmare på hur bland annat samhällsservicen fungerar över landet. Exempelvis följde man i utryckningstiderna för ambulansen vid ett så kallat prioriterat larm. Hur mycket får det skilja beroende på var vi bor och finns det mer än geografiska förklaringar?

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Programledare: Inger Ljung. Twittra om programmet: #ettsverige

Ett Sverige – debatten: Onsdag 6 maj, kl 20.00 i SVT1


(0)
(0)


Annons

  • Bössa A-son

    Bor på landet och trivs med detta trots avsaknad av mycket service,men uppvägs av lugnet i naturen,frisk luft,känner av avgaserna när jag någon gång är tvungen in till stan,ADSL fungerar inte här,loggar in och ut hela tiden pga många skarvar på ledning som drar fukt,har istället mobilt Net1 som fungerar bra och har täckning enl NMT,kanske inte så snabbt men jag har inte bråttom,skulle aldrig kunna tänka mej att flytta in i ”myrstacken”,mvh Peter


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…