Annons
Annons


Ska stekt fläskfilé vara rosa?


flaskfile

Jag var på restaurang och fick en fläskfilé som var rejält rosa. När jag klagade hälsade kocken att det minsann inte var några problem när det gällde griskött. Man kan till och med göra carpaccio av den enligt honom! Kan man verkligen det?
Misstänksam restaurangbesökare

Annons


Absolut inte! Det är helt fel information som kocken gav dig. Griskött bör vara helt genomstekt och Livsmedelsverket avråder bestämt från att äta dåligt stekt eller otillagat griskött, typ carpaccio. Maten ska upphettas till 70°.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också:

Fläskfilégryta med kantareller

Fort fixad fläskfilé

Fler frågor och svar om mat och bak

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…